FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Bellers horen een faxtoon

Bellers horen een faxtoon wanneer ze je bellen. De telefoons die met de FRITZ!Box zijn verbonden, gaan niet over of gaan alleen een paar keer over en je kunt de oproep niet beantwoorden.

Oorzaak

• Een fax (extern faxapparaat, geïntegreerde faxfunctie van de FRITZ!Box, of faxsoftware) beantwoordt de oproep meteen, zodat je de oproep niet kunt aannemen met een telefoon.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Nummer voor faxfunctie uitschakelen

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor het faxapparaat.
  4. Schakel het/de telefoonnummer(s) uit waarop je wilt worden gebeld.

Belangrijk:Selecteer ten minste één nummer voor het versturen van faxberichten. Op het geselecteerde telefoonnummer kun je dan niet meer worden gebeld, omdat het interne faxapparaat alle oproepen naar dit nummer beantwoordt, ook telefoonoproepen. Je kunt een nummer niet alleen gebruiken voor het versturen van faxberichten.

5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Als bellers nog steeds een faxtoon horen, dan wordt de oproep beantwoord door een ander apparaat. Het probleem is dan te wijten aan het andere apparaat.

Opmerking:Op de meeste faxapparaten kun je een belvertraging configureren. Informatie over de configuratie van het apparaat vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.