FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

MyFRITZ! Access configureren

Met MyFRITZ! Access kun je op elk gewenst moment met elke webbrowser via je vanaf het internet toegang wilt hebben tot een browser-gebaseerde toepassing in het thuisnetwerk, bijvoorbeeld tot een webserver of de grafische interface van een NAS-systeem. Hierbij blijft de firewall van de FRITZ!Box je thuisnetwerk beschermen tegen ongewenste gegevens uit het internet.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet alleen via IPv6 bereikbaar. Wanneer DS-Lite actief is, dan wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven op de pagina "Overview" onder "Connections" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

• De toegang tot de serverdienst moet mogelijk zijn met een webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Internet Explorer).

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ! account registreren en in de FRITZ!Box configureren

Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box principieel een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Poort en internetprotocol bepalen

• Bepaal welk internetprotocol en welke poort door de serverdienst worden gebruikt om inkomende verbindingen te accepteren. De fabrikant kan je hierover informeren, bijvoorbeeld via het handboek.

Firewall van de computer configureren

Als de serverdienst op een computer met een eigen firewall (bijvoorbeeld Windows Firewall) is geïnstalleerd, dan moet ook deze worden geconfigureerd:

• Stel de configuratie van de firewall op de computer volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst toegankelijk is vanuit het FRITZ!Box-thuisnetwerk en het internet.

2 MyFRITZ! Access configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  4. Klik op de knop (bewerken) naast de (computer)naam van het apparaat waarvoor de portforwarding-regel moet worden geconfigureerd. Als er voor dit apparaat nog geen portforwarding-regels zijn geconfigureerd:
    1. Klik op "Add Device for Sharing".
    2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Device" de (computer)naam van het apparaat.

Opmerking:Als je het apparaat niet kunt selecteren, kun je "Enter the IP address manually" selecteren en het IP-adres invoeren. In de vervolgkeuzelijst worden worden alleen apparaten getoond die hun IP-instellingen automatisch (DHCP) van de FRITZ!Box krijgen toegewezen.

5. Klik op "New Sharing".
  6. Schakel de optie "MyFRITZ! Access" in.
  7. Als je toegang wilt configureren voor een HTTP-Server, HTTPS-Server of FTP-Server, selecteer je in de vervolgkeuzelijst "Application" de juiste serverdienst uit.
    • Als je de toegang wilt configureren voor een andere serverdienst:
      1. Selecteer de optie "Other application".
      2. Voer in het invoerveld "Name" een willekeurige naam in voor de toegang.
      3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Scheme" het internetprotocol waarover de toegang tot de serverdienst wordt verkregen. Als je een portforwarding-regel voor een ander internetprotocol wilt configureren, kies je "Manual entry" en voer je het toegangsschema in (bijvoorbeeld "ftps://").
      4. Voer bij "Port to device" het poortnummer in waarover de serverdienst de inkomende verbindingen vanuit het internet accepteert.
  8. Indien noodzakelijk voor de serverdienst, voer je in het invoerveld "Directory (optional)" een map in (bijvoorbeeld "\\map1\map2\").
  9. Schakel "Enable sharing" in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De MyFRITZ!-toegang is nu geconfigureerd en je hebt toegang tot je serverdienst via een toegangslink in het apparatenoverzicht op myfritz.net.

Het MyFRITZ!-adres dat kan worden gebruikt voor directe toegang tot de serverdienst, wordt weergegeven bij de gedetailleerde informatie voor het betreffende netwerkapparaat onder "Internet > Permit Access > Port Sharing" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.