FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Kan MyFRITZ! worden gebruikt op een internetverbinding met IPv6 / DS-Lite?

Je kunt de MyFRITZ!-service gebruiken met ongeacht welk IP-protocol. Zelfs als je de FRITZ!Box gebruikt op een internetverbinding met de nieuwe internetprotocolversie 6 (IPv6) of de DSL-Lite-procedure ("Dual Stack Lite"), heb je internettoegang tot de FRITZ!Box, bijvoorbeeld via een webbrowser of via MyFRITZ!App.

Voor toegang tot een FRITZ!Box met MyFRITZ! moet je echter altijd hetzelfde IP-protocol gebruiken als het protocol dat de FRITZ!Box gebruikt voor verbinding met internet. Als de FRITZ!Box wordt gebruikt op een internetverbinding met IPv6 of DS-Lite, moet IPv6 worden gebruikt voor toegang. In dit geval heb je geen toegang tot de FRITZ!Box met IPv4.

Niet alle internetverbindingen bieden IPv6-connectiviteit: dit is bijvoorbeeld het geval bij veel mobiele communicatienetwerken en draadloze hotspots. Je kunt de IPv6-connectiviteit testen door op het betreffende netwerkapparaat (zoals een computer, smartphone, tablet) te gaan naar www.test-ipv6.com of www.ipv6-test.com. Je hebt alleen toegang tot de FRITZ!Box via IPv6 als IPv6-connectiviteit beschikbaar is.

Voorbeeld:
Een smartphone is met internet verbonden via het mobiele netwerk en heeft geen toegang tot internet met IPv6. Dit betekent dat je geen gebruik kunt maken van MyFRITZ!App voor toegang tot de FRITZ!Box.
Een computer is verbonden met een IPv6-internetverbinding. Vanaf internet kun je via IPv6 toegang krijgen tot een IPv6-compatibel NAS-systeem in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.