FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

FRITZ!Box meldt "Non-supported printer has been attached"

Een USB-printer kan niet worden gebruikt met de FRITZ!Box. In de Event Log van de FRITZ!Box wordt dan de melding "Non-supported printer has been attached" weergegeven.

1 Printer wordt niet ondersteund door de FRITZ!Box

Om een printer als netwerkprinter te kunnen gebruiken, moet de printer gegevens kunnen ontvangen in de RAW-indeling (unidirectional RAW over TCP). USB-printers die ingekapselde of bidirectionele gegevenstransmissie vereisen, kunnen niet als netwerkprinter worden gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor sommige GDI-printers ("Windows printers"), LIDIL-printers ("Lightweight Imaging Device Interface Language") en DOT4-printers (IEEE 1284-standaard).

Workaround

Met de software FRITZ!Box USB Remote Connection kun je een USB-printer met FRITZ!Box gebruiken, zelfs als deze niet als netwerkprinter met de FRITZ!Box kan worden gebruikt:

1. Verbind de printer via de FRITZ!Box remote connection met de computer.