FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Je eigen certificaat importeren naar de FRITZ!Box

Als je een certificaat hebt voor TLS/SSL-verbindingen voor een internetdomein, kun je dit certificaat ook importeren naar de FRITZ!Box. Je certificaat vervangt dan het certificaat dat door de FRITZ!Box is gegenereerd voor HTTPS-internettoegang tot de gebruikersinterface en FTPS-toegang tot de inhoud van opslag (NAS).

Op die manier geeft je webbrowser de certificaatwaarschuwing niet weer wanneer je de FRITZ!Box opent vanaf internet.

Opmerking:De betreffende certificeringsinstantie kan je informatie geven over de aanschaf en het maken van je eigen certificaten.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Het certificaat en de persoonlijke sleutel moeten allebei PEM-bestanden zijn. De persoonlijke sleutel moet zijn gemaakt met de RSA-methode en kan worden beveiligd met een wachtwoord.

1 Certificaat importeren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "FRITZ!Box Services".
  4. Klik op de knop "Browse..." en selecteer het PEM-bestand met het certificaat.
  5. Klik op "Open".
  6. Als het certificaat is beveiligd met een wachtwoord, typ je het wachtwoord in het veld "Password".
  7. Klik op "Import..." en vervolgens op "OK".