FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Packet trace maken en supportgegevens genereren

We hebben een packet trace van de fout en de supportgegevens van je FRITZ!Box nodig om je supportaanvraag te verwerken.

1 Packet trace maken

Belangrijk:Packet traces kunnen de instellingen van je FRITZ!Box en gegevens over internetcommunicatie bevatten. Ze bevatten geen wachtwoorden voor internettelefonie, internettoegang of je draadloze netwerk. De informatie in de supportgegevens kan persoonlijke gegevens bevatten en wordt alleen gebruikt voor het oplossen van dit probleem. De informatie wordt niet doorgegeven aan derden. De traces worden na analyse verwijderd of uiterlijk wanneer de case is gesloten.

1. Zet alle netwerkapparaten uit (bijvoorbeeld computers, smartphones), behalve de computer waarmee je de packet trace gaat maken en het betreffende afspeelapparaat of de betreffende software.
  2. Typ het adres http://fritz.box/support.lua in een webbrowser,
  3. Klik op de koppeling "Packet traces" in de sectie "Packet Trace".
  4. Klik in de sectie "Network Interfaces" op "Start" naast "lan" en sla het bestand met de trace op je computer op.
  5. Reproduceer de fout. Start de trace voordat de fout optreedt en beëindig de trace pas als de fout volledig is geregistreerd.
  6. Klik op de knop "Stop" voor de geselecteerde interface.
  7. Maak indien mogelijk een zipbestand met de trace.

Opmerking:Met zipbestanden kun je bestanden comprimeren. Ga in Windows als volgt te werk om zipbestanden aan te maken: Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer vervolgens "Send to" en "Compressed (zipped) Folder" in het contextmenu.

2 Supportgegevens genereren

Genereer de FRITZ!Box-supportgegevens meteen nadat de trace is voltooid:

1. Roep http://fritz.box/support.lua op in een webbrowser,
  2. Klik op de knop "Generate Support Data".
  3. Selecteer de optie "Save" en sla de supportgegevens als TXT-bestand op je computer op. Wijzig niet de naam of indeling van het bestand.

Opmerking:De supportgegevens bevatten de FRITZ!Box-instellingen en het gebeurtenislogboek. De informatie in de supportgegevens wordt alleen gebruikt voor het oplossen van dit probleem en wordt niet doorgegeven aan derden. De supportgegevens worden later verwijderd, uiterlijk wanneer de case is gesloten.

4. Maak indien mogelijk een zipbestand met de supportgegevens.

Opmerking:Met zipbestanden kun je bestanden comprimeren. Ga in Windows als volgt te werk om zipbestanden aan te maken: Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer vervolgens "Send to" en "Compressed (zipped) Folder" in het contextmenu.