FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service
This document is also available for the following products:

Oproepen naar analoge vaste telefoonnummers met vertraging gesignaleerd

Oproepen naar analoge vaste telefoonnummers worden met vertraging gesignaleerd. Bellers horen enkele keren de wektoon voordat een telefoon overgaat of de "Fixed Line"-led van de FRITZ!Box gaat branden om de oproep te signaleren.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Vertragingstijd bepalen

1. Controleer hoe lang het duurt totdat de "Fixed Line"-led op de FRITZ!Box gaat branden vanaf het moment dat de beller de eerste wektoon hoort.
  2. Als dit niet meer dan vier seconden duurt, dan is de vertraging om technische redenen normaal en is er geen fout.

2 Ondersteuning voor sms en mms in de telefoon uitschakelen

De telefoon reageert sneller op oproepen als je de ondersteuning voor sms en mms uitschakelt:

• Schakel ondersteuning voor sms en mms uit in de telefoon die is aangesloten op de FRITZ!Box. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van het apparaat; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 CLIP door provider laten activeren

De FRITZ!Box signaleert inkomende oproepen met minder vertraging als de provider CLIP heeft geactiveerd voor de aansluiting. De volgende maatregelen zijn alleen noodzakelijk als je bij inkomende oproepen het telefoonnummer van de beller niet ziet op de display van je telefoon:

• Laat door je provider de dienst "nummerweergave (CLIP)" activeren voor je vaste telefoonaansluiting.

LET OP!Er zijn mogelijk kosten verbonden aan de activering. Vraag naar de voorwaarden bij je telefoonprovider!

4 Controleren of een ander apparaat interferentie veroorzaakt met de FRITZ!Box

Interferentie van een apparaat dat is aangesloten op de FRITZ!Box of de stroomtoevoer, kan mogelijk de FRITZ!Box bereiken. Voer daarom de volgende test uit:

1. Koppel alle apparaten en kabels los van de LAN-poorten en de USB-poort van de FRITZ!Box. Als er geen apparaat is aangesloten, verbind dan een computer met een LAN-poort van de FRITZ!Box.
  2. Als het probleem niet meer optreedt, wordt interferentie overgedragen naar de FRITZ!Box via een aangesloten apparaat of wordt de interferentie nu van de FRITZ!Box weggeleid door de computer. De oorzaak van de interferentie kun je doorgaans elimineren met een van de volgende maatregelen:
    1. Gebruik een stekkerdoos om de FRITZ!Box en alle andere verbonden apparaten aan te sluiten op hetzelfde stopcontact.
    2. Test dit ook met verschillende verlengkabels en stopcontacten.
    3. Gebruik UTP-netwerkkabels om apparaten aan te sluiten op de LAN-poorten van de FRITZ!Box. In tegenstelling tot STP-netwerkkabels, bijvoorbeeld de meegeleverde netwerkkabel, hebben UTP-netwerkkabels geen aarddraad en kunnen geen interferentie overdragen naar de FRITZ!Box.

Belangrijk:Als het probleem zich voordoet met een FRITZ!Powerline-adapter, gebruik dan de met de FRITZ!Powerline-adapter meegeleverde UTP-netwerkkabel.

4. Als interferentie naar de FRITZ!Box wordt overgedragen door een apparaat dat is aangesloten op de USB-poort, sluit het apparaat dan niet aan op de FRITZ!Box, maar op een USB-poort van de computer.

Als inkomend oproepen nog steeds met vertraging worden gesignaleerd, wordt het probleem niet veroorzaakt door de FRITZ!Box, maar door een ander component (bijvoorbeeld telefoon, kabel, stroomtoevoer).