FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Transmissie met de ingebouwde faxfunctie mislukt soms of altijd

Je hebt de interne fax geconfigureerd in overeenstemming met onze handleiding, maar de transmissie van faxberichten mislukt soms of altijd. Je kunt helemaal geen faxberichten verzenden of ze zijn niet volledig. Wanneer de transmissie van faxberichten mislukt, zie je mogelijk een van de volgende foutmeldingen, of wordt deze vermeld in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box:

• "Transmission failed [0x3301]."
  • "Transmission failed [3495]."
  • "Transmission failed (0x3490)."
  • "An error occurred while sending a fax. Fax transmission was unsuccessful or incomplete."
  • "An error occurred. Error description: Fax transmission failed. Please enter your data again. If the error occurs again, please consult AVM Support."
  • "Not Acceptable Here (488)"
  • "Unsupported Media Type (415)"
  • "Not Acceptable Here (606)"

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Faxtransmissie met T.38 inschakelen

Als je een internettelefoonnummer wilt gebruiken om faxberichten te versturen en ontvangen, moet je T.38 (fax over IP) voor faxtransmissie inschakelen in de FRITZ!Box. Met T.38 wordt een speciaal netwerkprotocol voor faxtransmissie gebruikt in plaats van faxtonen. Daardoor is de faxtransmissie aanzienlijk minder gevoelig voor interferentie:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Ga naar de sectie "Voice Packets" en schakel de optie "Fax transmission using T.38" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Locatiegegevens invoeren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Selecteer je land in de vervolgkeuzelijst onder "Location Information". Als je land niet wordt vermeld in de lijst, selecteer je "Other country".
  5. Voer bij "Country code" in het eerste veld de toegangscode in en in het tweede veld het landnummer (voor Duitsland bijvoorbeeld "00" en "49", zie fig.).
  6. Voer bij "Area code" in het eerste veld het voorkiesnummer in en in het tweede veld het netnummer (voor Berlijn bijvoorbeeld "0" en "30", zie fig.).

Fig.: Landnummer en netnummer invoeren (bijvoorbeeld voor Duitsland en Berlijn)

7. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Andere webbrowser gebruiken

Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door de webbrowser (bijvoorbeeld interferentie van een plug-in):

• Test een andere webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox) en controleer of je de meest actuele versie van de browser gebruikt.

4 Faxtransmissie testen met diverse externe faxapparaten

• Test of je een fax kunt verzenden naar of vanaf verschillende faxapparaten die met verschillende telefoonlijnen zijn verbonden.
    • Als faxtransmissie alleen mislukt op een bepaalde lijn, dan is het faxapparaat op de externe locatie niet gereed om faxberichten te ontvangen of is het verkeerd geconfigureerd.

5 Gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Event Log" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Telephony".
  4. Controleer of een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven in het gebeurtenislogboek nadat de faxtransmissie is mislukt en noteer de overeenkomstige informatie:
    • "Unsupported Media Type (415)"
      • Je provider van internettelefonie ondersteunt een gevraagde codec niet of staat in het algemeen geen faxtransmissie toe.
    • "Not Acceptable Here (488)" of "Gewünschter Rufaufbau wird nicht unterstützt (606)"
      • Je provider van internettelefonie ondersteunt de T.38-standaard niet. Zonder T.38 (Fax over IP) is faxtransmissie via internet niet betrouwbaar.
        • Schakel T.38 uit in de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Mogelijk kun je faxberichten verzenden en ontvangen zonder T.38.

Opmerking:Als je geen faxberichten kunt verzenden en ontvangen zonder T.38, kun je een internetnummer gebruiken van een provider van internettelefonie die T.38 wel ondersteunt voor faxberichten. Als je FRITZ!Box is verbonden met een vaste lijn (analoog of ISDN), kun je in plaats van het internetnummer ook een vast telefoonnummer gebruiken om faxberichten te verzenden.

6 Controleren of T.38 wordt gebruikt voor faxtransmissie

De volgende stappen zijn alleen vereist als je een internettelefoonnummer wilt gebruiken om faxberichten te verzenden en/of te ontvangen:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Numbers" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de tab "Voice Transmission".
  4. Kijk of er afgebroken faxberichten worden vermeld onder "Display table on completed telephone calls" en controleer of "T.38" wordt weergegeven in de kolom "Coding" voor deze faxberichten:
    • Als "T.38" wordt weergegeven:
      • De standaard T.38 is gebruikt voor deze faxtransmissie.
    • Als "T.38" niet wordt weergegeven:
        De standaard T.38 is niet gebruikt voor deze faxtransmissie. Je provider van internettelefonie moet de T.38-standaard ondersteunen. Zonder T.38 (Fax over IP) is faxtransmissie via internet niet betrouwbaar.

Opmerking:Als je provider van internettelefonie T.38 niet ondersteunt, kun je een internetnummer gebruiken van een provider van internettelefonie die T.38 wel ondersteunt om faxberichten te ontvangen. Als je FRITZ!Box is verbonden met een vaste lijn (analoog of ISDN), kun je in plaats van het internetnummer ook een vast telefoonnummer gebruiken om faxberichten te verzenden.