FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

FRITZ!Box configureren om altijd hetzelfde IP-adres toe te wijzen aan een netwerkapparaat

De DHCP-server (Dynamic Host Configuration Protocol) van de FRITZ!Box wijst automatisch alle vereiste IP-instellingen voor de communicatie met internet en andere apparaten in het thuisnetwerk toe aan elk netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, NAS-systeem, gameconsole).

De FRITZ!Box wijst standaard altijd hetzelfde IP-adres toe aan elk netwerkapparaat. Hiertoe slaat de FRITZ!Box het MAC-adres van het netwerkapparaat permanent op met het eerste IP-adres dat daaraan is toegewezen.

De FRITZ!Box wijst een netwerkapparaat alleen een nieuw IP-adres toe als het maximale aantal IP-adressen in het gebruikte IP-netwerk is bereikt. Je kunt de configuratie van de FRITZ!Box echter ook zo instellen dat altijd hetzelfde IP-adres wordt toegewezen aan een netwerkapparaat (bijvoorbeeld als je port sharing wilt configureren voor het netwerkapparaat).

Vereisten / Beperkingen

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 DHCP-server van FRITZ!Box inschakelen

In de fabrieksinstellingen is de FRITZ!Box geconfigureerd als DHCP-server. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, configureer je de volgende instellingen:

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waarbinnen de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen wordt voor de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) gebruikt en worden IP-adressen toegewezen tussen xxx.20 en xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Toewijzing van vaste IP-adressen configureren voor netwerkapparaat

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Connections".
  4. Klik op de knop (Bewerken) voor het netwerkapparaat dat je wilt configureren.
  5. Schakel de optie "Always assign this network device the same IPv4 address." in.