FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Per FTP vanaf internet toegang tot opslag (NAS)

Als je de opslagfunctie (NAS) gebruikt, kun je toestaan dat FTP-clients, zoals bijvoorbeeld Cyberduck, FileZilla of WinSCP, toegang hebben tot bepaalde inhoud van opslagmedia die zijn verbonden met de FRITZ!Box. Op deze manier kun je bijvoorbeeld vrienden en familie via internet toegang verlenen tot de foto's en video's van je laatste vakantie.

Opmerking:In plaats van een FTP-client kun je ook een webbrowser gebruiken om vanaf internet veilig en gemakkelijk toegang te krijgen tot de inhoud van FRITZ!NAS.

Voorwaarden / beperkingen

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

USB-opslagmedium voor gebruik als opslag (NAS) configureren

MyFRITZ!-account configureren en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! kun je de FRITZ!Box altijd vanaf internet benaderen, zelfs als de FRITZ!Box regelmatig een ander publiek IP-adres krijgt van de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere Dynamic DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer in de FRITZ!Box een MyFRITZ!-account.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 FRITZ!Box-gebruikers configureren

Om de FRITZ!Box vanaf internet te kunnen benaderen, moet je gebruikers configureren in de FRITZ!Box en ze rechten geven voor toegang tot opslag (NAS) vanaf internet:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik op de knop (Bewerken) naast de gebruiker die de opslag (NAS) moet benaderen vanaf internet. Als je nog geen gebruiker hebt geconfigureerd:
    1. Klik op de knop "Add User".
    2. Voer in de invoervelden een naam en een wachtwoord naar keuze in voor de gebruiker.
  4. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  5. Schakel de optie "Access to NAS contents" in.
  6. Klik op de knop "Add Directory".
  7. Als de gebruiker alle opslagmedia mag benaderen die op de FRITZ!Box zijn aangesloten, schakel je de optie "All storage available on the FRITZ!Box" in.
    • Als de gebruiker alleen een bepaald opslagmedium mag benaderen of alleen toegang krijgt tot een bepaalde map, schakel je de optie "Select Folder" in.
      • LET OP:Als je toegang verleent tot alle mappen, heeft de gebruiker ook toegang tot alle faxberichten, berichten op het antwoordapparaat en alle onlineopslag die je hebt geconfigureerd.

8. Bepaal in de sectie "Directory" de lees- en schrijfrechten voor toegang tot de opslag.
  9. Klik op "OK".
  10. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Internettoegang tot opslag (NAS) configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!Box Services".
  4. Schakel de optie "Internet access to your storage media via FTP/FTPS enabled" in.
  5. Als de toegang vanaf internet altijd versleuteld moet zijn, schakel je de optie "Allow only secure FTP connections (FTPS)" in.

Belangrijk:De programma's die je gebruikt om de opslag te benaderen (bijvoorbeeld webbrowser, FTP-programma) moet ook FTPS ondersteunen.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Toegang tot opslag (NAS) vanaf internet

1. Roep in een FTP-client het adres ftp://[MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box] op.

Voorbeeld:
    ftp://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net

2. Als je naar een gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd, voer je de naam en het wachtwoord in van een FRITZ!Box-gebruiker die gemachtigd is voor internettoegang tot FRITZ!NAS-inhoud.