FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

LAN-verbinding met FRITZ!Box kan niet tot stand worden gebracht

Een of meer LAN-poorten kunnen niet worden gebruikt om verbinding te maken met de FRITZ!Box. Nadat je een netwerkapparaat, zoals een computer, NAS-systeem of gameconsole hebt verbonden met de FRITZ!Box, wordt dit niet gedetecteerd door de FRITZ!Box. Het apparaat heeft dan geen toegang tot internet en de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Op het netwerkapparaat wordt mogelijk een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "A network cable is unplugged."
  • "Network cable unplugged."
  • "You are currently not connected to any networks."

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Schakel de FRITZ!Box uit door de stekker uit het stopcontact te halen.
  2. Schakel de repeater na 5 seconden weer in.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box worden niet verwijderd bij het opnieuw opstarten. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende die tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

Gebruik een ander netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet) dat is verbonden met de FRITZ!Box om de volgende stappen uit te voeren:

3 Meest recente software voor netwerkadapters installeren

• Installeer het meest recente stuurprogramma voor de LAN-netwerkadapter van je computer of de meest recente software voor het netwerkapparaat.

Opmerking:Het komt vaak voor dat niet alle meest recente apparaatstuurprogramma's worden aangeboden door Windows Update. Gebruik daarom de software van de website van de fabrikant (bijvoorbeeld Intel, Broadcom, Realtek).

4 Netwerkapparaat rechtstreeks verbinden met de FRITZ!Box

De volgende stap is alleen vereist als het netwerkapparaat niet rechtstreeks maar via een ander apparaat (bijvoorbeeld een netwerkswitch, powerline-adapter, converter LAN/draadloos LAN) met de FRITZ!Box is verbonden:

• Verbind het netwerkapparaat rechtstreeks met een LAN-poort op de FRITZ!Box. Gebruik indien mogelijk de gele kabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box.
    • Als je nu wel verbinding kunt maken met de FRITZ!Box, werd het probleem veroorzaakt door de verbinding tussen de FRITZ!Box en het netwerkapparaat:
      • Controleer of alle tussengeschakelde apparaten goed werken.
      • Werk de software bij op alle tussengeschakelde apparaten.
      • Gebruik een andere, korte netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met de FRITZ!Box.

5 Andere kabel testen

Het netwerkapparaat is mogelijk met de FRITZ!Box verbonden via een netwerkkabel die te lang, verkeerd bedraad of defect is:

• Gebruik een zo kort mogelijke netwerkkabel (bijvoorbeeld de gele kabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box) om het netwerkapparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.

Opmerking:Elke standaard CAT5e-Ethernet-kabel van het type STP (Shielded Twisted Pair, 1:1) van maximaal 100 m kan worden gebruikt voor de aansluiting van een netwerkapparaat op de FRITZ!Box.

6 Functies voor energiebesparing uitschakelen voor de netwerkadapter

• Als functies voor energiebesparing zijn ingeschakeld voor de LAN-netwerkadapter van de computer of het netwerkapparaat, moet je ze uitschakelen om testen te kunnen uitvoeren.

Opmerking:Veel LAN-netwerkadapters zijn voorzien van diverse opties voor energiebesparing die je kunt selecteren in Windows Apparaatbeheer. Je vindt deze instellingen op de tab "Power Management" bij de eigenschappen van de netwerkadapter.

7 Energie-instellingen van FRITZ!Box wijzigen

1. Gebruik een ander netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer, smartphone, tablet) om de FRITZ!Box-gebruikersinterface te openen.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Ga naar de sectie "LAN Settings" en controleer of de optie "Power Mode" of "Green Mode" is ingeschakeld voor de LAN-poort die wordt gebruikt door het netwerkapparaat met het probleem.
    • Als de optie "Green Mode" is ingeschakeld:
      • Schakel de optie "Power Mode" in voor de LAN-poort die je gebruikt.
    • Als de optie "Power Mode" is ingeschakeld:
      • Schakel de optie "Green Mode" in voor de LAN-poort die je gebruikt.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

8 Crossover-netwerkkabel gebruiken

De volgende stap is alleen vereist als het netwerkapparaat met de FRITZ!Box is verbonden via een 10 Mbit/s (10BASE-T) netwerkadapter:

• Gebruik een crossover-netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met de poort "LAN 1" of "LAN 3" op de FRITZ!Box.

Opmerking:Ethernet-kabels met getwiste aderparen worden crossover-netwerkkabels of crossover-kabels genoemd. Crossover-netwerkkabels zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde leveranciers.

9 Andere LAN-poort testen

• Gebruik voor het testen een zo kort mogelijke netwerkkabel (bijvoorbeeld de gele kabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box) om het netwerkapparaat aan te sluiten op de andere LAN-poorten van je FRITZ!Box.
    • Als je netwerkapparaat toegang heeft tot de FRITZ!Box en de internetverbinding van de FRITZ!Box kan gebruiken wanneer het apparaat is aangesloten op een bepaalde LAN-poort, gebruik je in plaats daarvan deze LAN-poort.

10 Ander netwerkapparaat testen

• Sluit een ander netwerkapparaat (zoals een computer, gameconsole) aan op de LAN-poort van de FRITZ!Box.
    • Als het andere netwerkapparaat toegang heeft tot de FRITZ!Box en de internetverbinding van de FRITZ!Box kan gebruiken, dan wordt het probleem niet veroorzaakt door de FRITZ!Box.