FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Geen IP-communicatie via VPN-clientverbinding (bijv. FRITZ!VPN)

Er is een VPN-verbinding tot stand gebracht, maar je hebt geen toegang tot netwerkapparaten of services in het externe FRITZ!Box-netwerk via een computer met de software FRITZ!VPN of een computer met Apple OS X. Wanneer een netwerkapparaat in het externe FRITZ!Box-netwerk wordt gepingd, is er geen antwoord.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Netwerkinstellingen corrigeren

Als een LAN- of draadloze netwerkadapter op de computer met FRITZ!VPN of Apple OS X een IP-adres heeft van het IP-netwerk van de FRITZ!Box, dan is de VPN-communicatie niet betrouwbaar. VPN-communicatie wordt zelfs verstoord wanneer de verbinding met de netwerkadapter wordt verbroken.

Voorbeeld:
Als de FRITZ!Box waarmee je een VPN-verbinding wilt maken, is geconfigureerd voor IP-netwerk 192.168.178.0 (subnetmasker 255.255.255.0), dan kan een netwerkadapter op de computer geen IP-adres gebruiken uit het bereik 192.168.178.xxx.

Schakel alle netwerkadapters met een IP-adres van het IP-netwerk van de FRITZ!Box uit:

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "Network and Internet" in het menu "Control Panel".
  3. Klik op "Network and Sharing Center" en vervolgens op "Change adapter settings".
  4. Klik met de rechtermuisknop op de betreffende netwerkverbinding en selecteer "Disable" in het contextmenu.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik met de rechtermuisknop op de betreffende netwerkverbinding en selecteer "Disable" in het contextmenu.

Apple OS X

1. Open Finder en klik op "Applications".
  2. Klik op "System Preferences" en op "Network".
  3. Selecteer de betreffende netwerkadapter links op het scherm.
  4. Klik op het tandwielsymbool naast het plus- en minteken (+/-) en selecteer "Make Service Inactive".
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Ouderlijk toezicht configureren om toegang tot internet toe te staan

Je hebt geen toegang tot apparaten in het externe FRITZ!Box-netwerk via de VPN-verbinding als ouderlijk toezicht op de FRITZ!Box de internettoegang van de apparaten beperkt. Zorg er daarom voor dat toegang tot internet is toegestaan voor de relevante apparaten:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Filters" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Parental Controls".
  4. Controleer of er beperkingen voor internettoegang zijn ingesteld voor het apparaat waartoe je toegang wilt hebben via VPN.
    • Als het apparaat onbeperkte internettoegang heeft:
      • Ga verder met de volgende sectie.
    • Als internettoegang is beperkt of geblokkeerd voor het apparaat:
      • Stel de configuratie van ouderlijk toezicht voor het apparaat zo in dat het onbeperkt gebruik kan maken van internet.

3 VPN-instellingen corrigeren

Gegevensuitwisseling via de VPN-verbinding is niet mogelijk als onjuiste of ongeschikte IP-adressen zijn ingevoerd tijdens het genereren van de VPN-instellingen. Dit komt voor in de volgende gevallen:

• het "IP address of the user in the FRITZ!Box network:" valt binnen het DHCP-bereik van de FRITZ!Box of wordt al gebruikt voor een andere VPN-verbinding (bijvoorbeeld voor een smartphone),
  • je hebt het IP-adres van de FRITZ!Box (xxx.xxx.xxx.1) ingevoerd als "destination network" in plaats van het IP-netwerk (xxx.xxx.xxx.0) in te voeren.

Je moet de VPN-verbinding dan opnieuw configureren om de fouten te corrigeren die zijn gemaakt tijdens het genereren van de VPN-instellingen: