FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Netwerkadapter configureren voor toegang tot de gebruikersinterface via "emergency IP address"

In sommige bedrijfsmodi kun je de gebruikersinterface alleen openen door het IP-adres in te voeren dat handmatig is toegewezen aan de FRITZ!Box, en niet met fritz.box. Als je het IP-adres bent vergeten, kun je de gebruikersinterface openen door het "emergency IP address" 169.254.1.1 in te voeren.

Als de gebruikersinterface niet wordt geopend wanneer je het "emergency IP address" invoert, moet je eerst handmatig de IP-instellingen wijzigen van de netwerkadapter die is verbonden met de FRITZ!Box.

1 IP-instellingen wijzigen

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "Network and Internet" in het menu "Control Panel".
  3. Klik op "Network and Sharing Center" en vervolgens op "Change adapter settings".
  4. Klik op de pijl naast het symbool "More options" in de menubalk en selecteer "Details".
  5. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  6. Klik op "Properties".
  7. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  8. Klik op "Properties".
  9. Schakel de optie "Use the following IP address:" in.
  10. Typ 169.254.1.2 in het veld "IP address:".
  11. Typ 255.255.0.0 in het veld "Subnet mask".
  12. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Open het menu "Control Panel", ga naar de vervolgkeuzelijst "View by:" in de rechterbovenhoek en selecteer "Category".
  3. Klik op "Network and Internet" en vervolgens op "Network and Sharing Center".
  4. Klik op "Change adapter settings".
  5. Klik op de pijl naast het symbool "Change view" in de menubalk en selecteer "Details".
  6. Klik met de rechtermuisknop onder "Device Name" op de verbinding met de netwerkadapter die de computer verbindt met de FRITZ!Box.
  7. Klik op "Properties".
  8. Selecteer "Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)".
  9. Klik op "Properties".
  10. Schakel de optie "Use the following IP address:" in.
  11. Typ 169.254.1.2 in het veld "IP address:".
  12. Typ 255.255.0.0 in het veld "Subnet mask".
  13. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Apple OS X

1. Open Finder en klik op "Applications".
  2. Klik op "System Preferences" en op "Network".
  3. Selecteer in het linkervenster de optie "Built-in Ethernet".
  4. Klik op "Advanced".
  5. Ga naar de pagina met TCP/IP-instellingen en selecteer de optie "Manually:" in de vervolgkeuzelijst "Configure IPv4".
  6. Typ 169.254.1.2 in het veld "IPv4 Address".
  7. Typ 255.255.0.0 in het veld "Subnet Mask".
  8. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.