FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Maximale aantal gesprekken via FRITZ!Box

Het maximale aantal gesprekken dat je kunt voeren via de FRITZ!Box wordt begrensd door de interface (bijvoorbeeld DECT, LAN, FON 1, FON S0) en door het verbindingstype (internet, analoog, ISDN). Via internet kun je principieel vijf gesprekken voeren, via een analoge vaste telefoonaansluiting één extra gesprek en via een ISDN-aansluiting twee extra gesprekken. Het aantal mogelijke gesprekken per interface sommen we hieronder gedetailleerd op. Om erachter te komen hoeveel gesprekken je kunt voeren met je toestellen zul je een beetje moeten rekenen. We hebben een aantal rekenvoorbeelden voor je uitgewerkt.

1 IP-telefoons

Bij een internetgesprek met een IP-telefoon dat is geconfigureerd voor de poort "LAN/WAN", worden twee verbindingen tot stand gebracht: de interne verbinding tussen de IP-telefoon en de FRITZ!Box en de verbinding met de externe gesprekspartner. Daarom kun je met IP-telefoons maximaal twee internetgesprekken tegelijkertijd voeren en het aantal mogelijke gesprekken wordt verminderd.

Voorbeelden:
Als er met een IP-telefoon een internetgesprek wordt gevoerd, kunnen er met de andere interfaces nog drie extra internetgesprekken worden gevoerd.
Als er met één IP-telefoon een internetgesprek wordt gevoerd en met één een gesprek via het vaste net, kunnen er met de andere interfaces nog twee extra internetgesprekken worden gevoerd.
Als er met twee IP-telefoons internetgesprekken worden gevoerd, kan er met de andere interfaces nog één extra internetgesprek worden gevoerd.

2 DECT-apparaten

Met draadloze telefoons die zijn aangemeld bij het DECT-basisstation van de FRITZ!Box kun je maximaal drie gesprekken tegelijkertijd voeren via het vaste net en/of internet.

Voorbeeld:
Wanneer er internetgesprekken worden gevoerd met drie draadloze telefoons en een IP-telefoon, kan er geen extra internetgesprek worden gevoerd via de andere interfaces.

3 Analoge apparaten

Met elk van de analoge eindapparaten die zijn aangesloten op de "FON 1"- of "FON 2"-poort kan een gesprek worden gevoerd.

4 ISDN-apparatuur

Met ISDN-apparaten die zijn aangesloten op de "FON S0"-poort kun je maximaal twee gesprekken tegelijkertijd voeren via het vaste net en/of internet.

5 Geïntegreerd antwoordapparaat en faxfunctie

Het antwoordapparaat en de fax kunnen elk een oproep aannemen. Alle verdere oproepen krijgen een bezettoon, zelfs wanneer meerdere antwoordapparaten zijn geconfigureerd. Tijdens het ontvangen van een faxbericht is het niet mogelijk om een faxbericht te verzenden en andersom ook niet.