FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box een vooringestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID). De naam van het draadloze netwerk kun je heel makkelijk wijzigen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in de invoervelden "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband, zonder speciale tekens. Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, adviseren wij alleen Latijnse standaardletters (dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) en cijfers te gebruiken.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De naam van het draadloze netwerk van de FRITZ!Box is nu gewijzigd. Alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box moeten opnieuw worden geconfigureerd.

Wanneer je draadloze repeaters of powerline adapters met draadloze functie gebruikt in je thuisnetwerk, moeten deze dezelfde naam voor het draadloze netwerk gebruiken als de FRITZ!Box. Hierdoor is het voor draadloze netwerkapparaten makkelijker om tussen de draadloze netwerken te wisselen (draadloos roaming).