FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Beveiligingsfuncties (firewall) van de FRITZ!Box

De FRITZ!Box biedt een volledig gesloten firewall voor beveiliging tegen ongewenste gegevens vanaf internet. In de fabrieksinstellingen zijn alle computers in het FRIT!Box-thuisnetwerk al volledig beveiligd tegen aanvallen vanaf internet.

LET OP!De firewallfuncties zijn alleen ingeschakeld als de FRITZ!Box een eigen internetverbinding tot stand brengt in routermodus (standaardinstelling).

De FRITZ!Box-firewall biedt de volgende beveiligingsfuncties:

• Geen enkele computer in het FRITZ!Box-thuisnetwerk is zichtbaar op internet en directe toegang tot de computers is daarom niet mogelijk. Dit wordt gewaarborgd door IP-maskering of Network Address Translation (NAT) op TCP/IP-niveau.
  • De FRITZ!Box controleert alle inkomende en uitgaande gegevenspakketten en wijst ongevraagde gegevens van internet automatisch af (Stateful Packet Inspection). Hierdoor kunnen alleen gegevenspakketten die een direct antwoord zijn op eerdere aanvragen, het FRITZ!Box-thuisnetwerk bereiken.
  • Standaard zijn alle TCP- en UDP-poorten afgesloten voor inkomende verbindingen vanaf internet of volledig verborgen. Zogenaamde "portscans" vinden dus geen open TCP- of UDP-poorten die zwakke punten kunnen aangeven voor potentiële aanvallen door "hackers".

Opmerking:Als je toegang wilt tot serverservices (bijvoorbeeld HTTP-server, externe onderhoudsserver) of applicaties (bijvoorbeeld onlinegames) via internet, kun je port sharing configureren voor specifieke poorten.

• De FRITZ!Box gebruikt pakketfilters om te voorkomen dat gegevenspakketten (zoals NetBIOS) het internet kunnen bereiken met informatie over computers in het FRITZ!Box-thuisnetwerk.