FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Je kunt geen verbindingen tot stand brengen via het Teredo-protocol

Het lukt niet om de internetverbinding van de FRITZ!Box te gebruiken om verbindingen tot stand te brengen via het Teredo-protocol. Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen gebruik kunt maken van Easy Connect met Windows Hulp op afstand of geen DirectAccess-verbindingen tot stand kunt brengen.

Oorzaak

• Wanneer een IPv6-internetverbinding actief is, blokkeert de FRITZ!Box de UDP-poort 3544 om beveiligingsredenen. Dit betekent dat applicaties geen internettoegang krijgen via het Teredo-protocol. Vervolgens omzeilen ze de firewall van de FRITZ!Box en brengen ze hun eigen IPv6-verbinding tot stand via Teredo in plaats van de bestaande IPv6-verbinding van de FRITZ!Box. Op die manier voldoet de FRITZ!Box aan de gestandaardiseerde aanbevelingen voor thuisnetwerkapparaten (RFC 6169, sectie 3.1.3).

Opmerking:Teredo (RFC 4380) is een mechanisme voor IPv6-tunneling dat is bedoeld om de transitie van IPv4 naar IPv6 te faciliteren. Teredo kapselt IPv6-gegevenspakketten van Windows-computers in binnen IPv4-gegevenspakketten en verstuurt deze naar een Teredo-server van Microsoft. Deze server stuurt de IPv6-gegevenspakketten vervolgens door naar de werkelijke doelbestemming.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Applicatie configureren voor gebruik zonder Teredo

• Configureer de internetapplicatie, zodat deze gebruikmaakt van het IPv6-protocol in plaats van Teredo.

Opmerking:Raadpleeg de betreffende documentatie voor informatie over het gebruik van de applicatie zonder het Teredo-protocol en de nodige instellingen hiervoor. Je kunt ook contact opnemen met de fabrikant.

Tijdelijke oplossing

Als de internetapplicatie niet kan worden gebruikt zonder het Teredo-protocol, kun je het Teredo-filter in de FRITZ!Box uitschakelen:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Filters" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Lists".
  4. Schakel de optie "Teredo filter enabled" uit.