FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Telefoongesprekken doorschakelen

Telefoongesprekken kunnen worden doorgeschakeld naar een extern telefoonnummer of een andere telefoon die ook is verbonden met de FRITZ!Box.

Randvoorwaarden / beperkingen

• Het doorschakelen van gesprekken van een IP-telefoon, zoals FRITZ!App Fon, naar een andere telefoon wordt niet ondersteund.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

De volgende stappen zijn alleen vereist als de telefoon of PBX is aangesloten op de poort "FON S0":

Functie "automatic on-hook transfer" inschakelen

• Schakel "automatic on-hook transfer" in voor alle ISDN-telefoons die zijn verbonden met je FRITZ!Box (telefoongesprekken worden automatisch doorgeschakeld wanneer je ophangt).

Opmerking:Informatie over de configuratie vind je in de handleiding van het apparaat onder het kopje "Explicit Call Transfer" (ECT). Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

Interne nummers toewijzen aan telefoons die zijn verbonden met een ISDN PBX

Als je een ISDN PBX hebt verbonden met je FRITZ!Box, moet je alle telefoons configureren die zijn verbonden met deze PBX in de FRITZ!Box. Tijdens de configuratieprocedure wijst de FRITZ!Box automatisch interne nummers toe aan de telefoons:

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Configureer elke telefoon die als ISDN-telefoon is verbonden met de ISDN PBX. Klik op de knop "Configure New Device" voor elk apparaat en volg de instructies.
  4. Tijdens de configuratieprocedure zie je welke telefoonnummers je kunt toewijzen aan de telefoon. Bij analoge telefoons moet je de telefoonnummers niet toewijzen aan de telefoons zelf. Wijs ze in plaats daarvan toe aan de extensie van de ISDN PBX waarmee de telefoon is verbonden.

2 Telefoongesprekken doorschakelen

1. Druk tijdens een telefoongesprek op de R-toets op je telefoon.

Opmerking:As je een FRITZ!Fon-model zonder R-toets gebruikt, wordt de R-toets pas weergegeven wanneer je belt (schermtoets). Druk op de toets onder het overeenkomstige symbool voor de R-toets.

2. Afhankelijk van naar welk nummer je wilt doorschakelen, kies je het externe nummer of **, gevolgd door het interne nummer.

Voorbeeld:
    Als je het gesprek wilt doorschakelen naar extensie "FON1", kies je **1.

Opmerking:Je vindt de interne nummers van de telefoonapparaten onder "Telephone Book > Internal Numbers" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

3. Je hebt dan twee opties: Direct doorschakelen of spreken met de interne partner:
    • Direct doorschakelen:
      • Kies *4 als je een draadloze telefoon gebruikt. Bij andere typen telefoons kun je gewoon ophangen of op R4 drukken.
    • Spreken met interne partner:
      1. Wacht tot de interne partner het gesprek aanneemt.
      2. Schakel het gesprek vervolgens door zoals eerder beschreven of kies R1 om terug te keren naar het oorspronkelijke gesprek.