FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Kan FRITZ!OS niet bijwerken omdat om een wachtwoord wordt gevraagd

Wanneer je een online-update van de FRITZ!Box uitvoert of wanneer je op de knop "Save Settings" klikt, word je altijd gevraagd om het wachtwoord voor de FRITZ!Box-gebruikersinterface in te voeren. Hierdoor kun je de FRITZ!OS update niet installeren.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Schakel de FRITZ!Box uit door de stekker uit het stopcontact te halen.
  2. Schakel de repeater na 5 seconden weer in.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box worden niet verwijderd bij het opnieuw opstarten. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende die tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

2 Wachtwoordbeveiliging tijdelijk deactiveren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "FRITZ!Box Users" in het menu "System".
  3. Schakel de optie "No login (not recommended)" in op de tab "Login to the Home Network".
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Als het lukt de update te voltooien, kun je wachtwoordbeveiliging opnieuw inschakelen.

3 Cache van je webbrowser legen

• Leeg de cache van je webbrowser:
      • Google Chrome
        1. Klik op de knop (Google Chrome aanpassen en beheren) rechts van de adresbalk van Chrome.
        2. Klik op "More tools" en vervolgens op "Clear browsing data...".
        3. Selecteer "the beginning of time" in het venster "Clear browsing data".
        4. Selecteer "Cookies and other site and plugin data" en "Cached images and files".
        5. Klik op "Clear browsing data".
      • Mozilla Firefox
        1. Klik op de knop (Menu openen) rechtsboven in Firefox.
        2. Klik op "History" en vervolgens op "Clear Recent History".
        3. Selecteer "Everything" en klik op "Clear Now".
      • Microsoft Edge
        1. Klik op de knop (Meer acties) rechtsboven in Edge en klik vervolgens op "Settings".
        2. Klik op "Choose what to clear" onder "Clear browsing data".
        3. Schakel de optie "Cached data and files" in en klik op "Clear".
      • Microsoft Internet Explorer
        1. Klik op de knop (Extra) rechtsboven in Internet Explorer.
        2. Klik op "Internet Options" en vervolgens op "General".
        3. Klik op de knop "Delete".
        4. Schakel de optie "Temporary Internet files" in en klik op "Delete".
      • Apple Safari
        1. Klik in de menubalk van Safari op "Safari" en klik vervolgens op "Preferences".
        2. Klik op "Advanced" in de instellingen en schakel de optie "Show 'Develop' menu in menu bar" in.
        3. Klik in de menubalk op "Develop" en klik vervolgens op "Empty Caches".
        4. Klik op "Safari" in de menubalk en klik vervolgens op "Reset Safari".
        5. Klik in het volgende venster op de knop "Reset".

4 Andere webbrowser gebruiken

• Test een andere webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox) en controleer of je de meest actuele versie van de browser gebruikt.