FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

Je telefoonnummer verbergen

Je kunt je telefoonnummer verbergen, zodat het niet wordt doorgegeven aan degene die je belt. Degene die je belt, kan dan je nummer niet zien in de display van de telefoon. Deze functie heet "CLIR" (Calling Line Identification Restriction). Je kunt je beller-id verbergen voor één oproep of permanent voor alle oproepen.

Vereisten

• Je telefonieprovider moet CLIR (Calling Line Identification Restriction) per gesprek hebben ingeschakeld voor je telefoonlijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 CLIR inschakelen per geval (slechts voor één oproep)

Je kunt je beller-id verbergen voor één oproep. Je beller-id wordt opnieuw weergegeven bij een volgende oproep:

Een telefoon configureren voor de toetsenblokfunctie

De volgende stappen zijn alleen vereist als de telefoon is verbonden met de poort "FON S0" of als je een draadloze telefoon gebruikt die niet is geregistreerd bij het FRITZ!Box-basisstation:

Opmerking:Als je een telefoon gebruikt die is geregistreerd bij het basisstation van je FRITZ!Box (bijvoorbeeld FRITZ!Fon C5), hoef je deze niet te configureren om de toetsenblokfunctie te gebruiken.

• Stel bij de configuratie van de apparaten in dat je speciale tekens kunt kiezen (zoals * en #) en toetscombinaties kunt versturen met je toetsenblok (combinaties van symbolen en cijfers, zoals *121#).

Opmerking:Veel Gigaset-telefoons kunnen als volgt worden geconfigureerd: Selecteer "Operation at a PBX" in het menu van de telefoon, selecteer "Dialing options" en schakel vervolgens de optie "Dial * and #" in.

Je telefoonnummer verbergen voor de volgende oproep

• Wanneer je belt, kies je *31# en vervolgens het nummer dat je wilt bellen. Je beller-id wordt verborgen voor deze oproep.

Voorbeeld:
    Als je je nummer wilt verbergen wanneer je het telefoonnummer 0301234 belt, kies je *31#0301234.

2 Je beller-id permanent verbergen (voor alle oproepen)

Je kunt je beller-id ook permanent verbergen voor alle oproepen. In dat geval moet je CLIR (Calling Line Identification Restriction) inschakelen in de FRITZ!Box of op je telefoon. De procedure hangt af van het type telefoon dat je gebruikt:

Opmerking:Als je het permanent verbergen van je beller-id hebt ingeschakeld, kun je voor een bepaalde oproep toch je beller-id doorgeven. Dit doe je door netlijncode #31# te kiezen, gevolgd door het nummer zelf, bijvoorbeeld #31#0301234. Je beller-id wordt dan alleen doorgegeven voor deze oproep en weer verborgen voor de volgende oproepen.

CLIR inschakelen voor analoge en draadloze telefoons

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop (Bewerken) voor de betreffende telefoon.
  4. Klik op de tab "Telephony Device Features".
  5. Schakel de optie "Calling line identification restriction (CLIR)" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

CLIR inschakelen voor IP-telefoons

• Schakel de CLIR-functie rechtstreeks in op de IP-telefoon. Informatie over de configuratie van het apparaat vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

Opmerking:Je kunt CLIR inschakelen in FRITZ!App Fon door te tikken op "More > Settings > CLIR on".

CLIR inschakelen voor ISDN-telefoons

• Schakel de CLIR-functie rechtstreeks in op de ISDN-telefoon. Informatie over de configuratie van het apparaat vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.