FRITZ!Box 7390 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7390 Service

LAN-gasttoegang configuren in de FRITZ!Box

Via de LAN-gasttoegang van de FRITZ!Box kun je computers , gameconsoles en andere apparaten het gebruik van de snelle en veilige internetverbinding via je FRITZ!Box toestaan, zonder dat je gebruikers toegang hebben tot je thuisnetwerk of de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Zo kan bijvoorbeeld je buurman via FRITZ!Powerline je internetverbinding gebruiken zonder dat hij toegang heeft tot je persoonlijk gegevens.

Randvoorwaarden / beperkingen

• De FRITZ!Box moet zelf verbinding maken met het internet via de geïntegreerde DSL-modem.
  • IPTV afspelen (bijvoorbeeld XS4ALL Interactieve tv) en bepaalde functies van de FRITZ!Box (bijvoorbeeld port forwarding, telefonie) zijn niet beschikbaar bij het gebruik van de gasttoegang.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Gasttoegang in FRITZ!Box configureren

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Home Network Overview".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Schakel de optie "Guest access enabled for LAN 4" in.
  5. Als je toegang tot internet alleen wilt toestaan wanneer de gebruiksvoorwaarden op een voorgeschakelde pagina (captive portal) zijn geaccepteerd, schakel je de optie "Permit login with guest access only after consent to terms of use" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Netwerkapparaat als DHCP-client instellen

3 Netwerkapparaat met de FRITZ!Box verbinden

• Gebruik een netwerkkabel om het netwerkapparaat te verbinden met de poort "LAN 4" van de FRITZ!Box.

Opmerking:Je kunt gebruik maken van een hub/switch om meerdere apparaten met de LAN-gasttoegang van de FRITZ!Box te verbinden.

Het netwerkapparaat is nu via de gasttoegang van de FRITZ!Box met het internet verbonden.

Opmerking:De fabrikant van het apparaat kan je informeren over de configuratie, bijvoorbeeld via het handboek.