FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Via MyFRITZ! geen toegang tot FRITZ!Box mogelijk

De MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box kan niet worden geopend:

• Na het inloggen op myfritz.net mislukt het automatisch doorsturen naar de FRITZ!Box.
  • Na het selecteren van een FRITZ!Box in het apparatenoverzicht op myfritz.net wordt deze FRITZ!Box niet weergegeven.
  • Het mislukt om FRITZ!Box rechtstreeks te benaderen met de unieke MyFRITZ!-domeinnaam (bijvoorbeeld https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net).

Daarbij wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven door de webbrowser:

• "Deze pagina kan niet worden weergegeven"
  • "Deze pagina is niet beschikbaar"
  • "Fout: Netwerk Timeout"
  • "Pagina niet bereikbaar"
  • "Sessie verlopen"
  • "Gegevensoverdracht onderbroken"
  • "De server op [...].myfritz.net doet er te lang over om te antwoorden"
  • "404 Not Found"
  • "Requested resource was not found"

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Controleren of een publiek IP-adres is toegewezen

De FRITZ!Box is alleen toegankelijk vanaf internet als de FRITZ!Box bij het tot stand brengen van de internetverbinding een publiek IP-adres krijgt toegewezen van de internetprovider:

Belangrijk:Op een internetaansluiting met een DS-Litetunnel is de FRITZ!Box alleen toegankelijk via IPv6. Als er een DS-Litetunnel actief is, wordt dit weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" onder "Connections".

1. Controleer het adresbereik van het IP-adres dat door de internetprovider is toegewezen aan de FRITZ!Box.
  2. Als de FRITZ!Box een publiek IP-adres heeft gekregen, ga je verder met de volgende maatregel.
    • Als de FRITZ!Box een privaat IP-adres heeft gekregen, is de toegang tot de FRITZ!Box vanaf internet niet mogelijk.

2 Internettoegang via HTTPS inschakelen voor FRITZ!Box

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ!account".
  3. Schakel de optie "Internet access to the FRITZ!Box via HTTPS enabled" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Gebruiker voor internettoegang aanmaken

Maak minstens één gebruiker aan, die de FRITZ!Box vanaf internet mag benaderen:

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "FRITZ!Box Users".
  3. Klik op de knop (Bewerken) naast de gebruiker die de FRITZ!Box moet benaderen vanaf internet. Als je nog geen gebruiker hebt geconfigureerd:
    1. Klik op de knop "Add User".
    2. Voer een naam in voor de gebruiker.
  4. Voer voor de gebruiker een nieuw wachtwoord in dat niet hetzelfde is als het wachtwoord voor je MyFRITZ!-account.
  5. Schakel de optie "Access from the Internet allowed" in.
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.