FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

Internettoegang via dongel voor mobiel internet niet mogelijk

De FRITZ!Box kan via een aangesloten dongel voor mobiel internet geen internetverbinding tot stand brengen volgens de mobiele standaarden LTE (4G) of UMTS/HSPA (3G).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Dongel voor mobiel internet wordt door de FRITZ!Box niet gedetecteerd

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Home Network" op "USB Devices".
  3. Controleer of de dongel voor mobiel internet wordt weergegeven onder "Overview of Devices".
  4. Als de dongel voor mobiel internet niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit van de handleiding dongel voor mobiel internet wordt door de FRITZ!Box niet gedetecteerd.

2 Toegangsgegevens in de FRITZ!Box invoeren

Zonder toegangsgegevens brengt de FRITZ!Box geen internetverbinding tot stand. Voer daarom ook dan toegangsgegevens in de FRITZ!Box in, als deze voor de internettoegang van je mobiele netwerkprovider niet noodzakelijk zijn.

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile Communications".
  3. Voer in de invoervelden "User name" en "Password" een willekeurige cijferreeks in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

3 Fout veroorzaakt door Huawei E1550

Als je de dongel voor mobiel internet Huawei E1550 gebruikt, krijgt de FRITZ!Box van de dongel voor mobiel internet geen DNS-server. Daardoor kunnen de namen van internetadressen (bijvoorbeeld www.avm.de) niet worden omgezet en is er geen toegang tot internetservers. De oorzaak hiervan is een fout in de firmware van de dongel voor mobiel internet.

1. Neem contact op met je internetprovider of Huawei voor een oplossing.

Opmerking:Uit onze ervaring is gebleken dat het probleem niet optreedt als je de dongel voor mobiel internet Huawei E1550 met de firmwareversie 11.608.10.00.47 gebruikt.

4 Vodafone K5006-Z wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet MF821 die door Vodafone wordt verkocht onder de naam K5006-Z, kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box. Deze dongel voor mobiel internet ondersteunt alleen het eigen QMI-protocol (Qualcomm MSM Interface) en niet het PPP-protocol dat de FRITZ!Box nodig heeft.

5 Samsung GT-B3740 wordt niet ondersteund

De dongel voor mobiel internet GT-B3740 van Samsung kan niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat Samsung deze LTE-stick heeft ontwikkeld voor gebruik met fabrikantspecifieke interfaces. Dit is geen fout van de FRITZ!Box maar een technisch kenmerk van de Samsung-stick.

Opmerking:Sommige mobielenetwerkproviders (bijvoorbeeld Vodafone) bieden de LTE-stick GT-B3740 onder hun eigen merknaam aan. De FRITZ!Box detecteert de LTE-stick GT-B3740 als USB-opslagmedium.

6 D-Link dongels voor mobiel internet worden niet ondersteund

De dongels voor mobiel internet DWM-221 en DWM-157 van D-Link kunnen niet worden gebruikt op de USB-poort van de FRITZ!Box. Indien mogelijk, zullen wij deze dongels voor mobiel internet in een komend FRITZ!OS-update ondersteunen.

Opmerking:Je kunt je op de hoogte laten stellen over nieuwe updates via Push Service Mail. Bovendien kun je de FRITZ!Box zo configureren dat nieuwe updates automatisch worden geïnstalleerd. Deze opties kun je inschakelen in de gebruikersinterface onder "System > Push Service" of "System > Update > Auto Update (of "Automatic Update")".