FRITZ!Box 7430 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7430 Service

LAN-verbinding met de FRITZ!Box niet mogelijk

Een of meer LAN-poorten kunnen niet worden gebruikt om verbinding te maken met de FRITZ!Box. De FRITZ!Box herkent de hierop aangesloten computers, NAS-systemen of andere netwerkapparaten niet en deze apparaten hebben geen toegang tot de FRITZ!Box en tot internet. Op het apparaat wordt mogelijk een van de volgende foutmeldingen weergegeven:

• "Een netwerkkabel is niet aangesloten."
  • "Netwerkkabel niet aangesloten."
  • "Er is geen verbinding met een netwerk."

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 FRITZ!Box opnieuw opstarten

• Ontkoppel de FRITZ!Box gedurende 5 seconden van de stroomvoorziening.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box blijven daarbij behouden. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende deze tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

2 Meest recente FRITZ!OS installeren

Voer deze maatregelen uit met een ander apparaat dat is verbonden met de FRITZ!Box:

3 Actuele software voor netwerkadapter installeren

• Installeer de meest recente driver voor de LAN-netwerkadapter van de computer of de meest recente software voor het apparaat.

Opmerking:De meest recente apparaatdrivers worden vaak niet aangeboden via de Windows-update. Gebruik daarom de drivers van de website van de fabrikant (bijvoorbeeld Intel, Broadcom, Realtek).

4 Apparaat rechtstreeks met FRITZ!Box verbinden

De volgende maatregel is noodzakelijk als het apparaat niet rechtstreeks maar via een hub/switch, powerline-adapter, LAN/WLAN-omvormer of ander apparaat is verbonden met de FRITZ!Box:

1. Verbind het apparaat direct met een LAN-aansluiting van de FRITZ!Box. Gebruik indien mogelijk de gele kabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box.
  2. Als je nu wel een LAN-verbinding kunt maken met de FRITZ!Box, wordt het probleem veroorzaakt door het tussengeschakelde apparaat of de bekabeling hiervan:
      1. Controleer of alle tussengeschakelde apparaten naar behoren werken.
      2. Werk de software / firmware bij van alle tussengeschakelde apparaten.
      3. Gebruik andere, kortere netwerkkabels om de apparaten aan te sluiten op de FRITZ!Box.

5 Andere kabel testen

Het apparaat is mogelijk met de FRITZ!Box verbonden via een netwerkkabel die te lang, verkeerd bedraad of defect is:

• Gebruik een zo kort mogelijke netwerkkabel van goede kwaliteit (bijv. de meegeleverde gele kabel) om het apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.

Opmerking:Elke standaard CAT5e-ethernetkabel van het type STP (Shielded Twisted Pair, 1:1) van maximaal 100m kan worden gebruikt om een apparaat aan te sluiten op de FRITZ!Box.

6 Energiespaarfunctie van de netwerkadapter uitschakelen

• Als er energiespaarfuncties zijn ingeschakeld voor de LAN-netwerkadapter van de computer of het apparaat, schakel je deze uit bij wijze van test.

Opmerking:In het Windows-onderdeel Apparaatbeheer kun je voor veel LAN-netwerkadapters verschillende energiespaarfuncties configureren. Deze instellingen vind je onder de eigenschappen van de netwerkadapter op het tabblad "Energiebeheer".

7 Andere LAN-poort testen

1. Sluit het apparaat bij wijze van test aan op de andere LAN-poorten van de FRITZ!Box en gebruik hiervoor een zo kort mogelijke netwerkkabel (bijvoorbeeld de gele kabel die is meegeleverd met de FRITZ!Box).
  2. Als je apparaat op een andere LAN-poort toegang heeft tot de FRITZ!Box en internet, gebruik dan deze LAN-poort.

8 Ander apparaat testen

1. Sluit een andere apparaat aan op de LAN-poort van de FRITZ!Box.
  2. Als het andere netwerkapparaat toegang heeft tot de FRITZ!Box en internet, is het eerste apparaat onjuist geconfigureerd of defect.