FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service
This document is also available for the following products:

FRITZ!Box meldt HTTP-internettoegang vanaf een onbekende bron

De FRITZ!Box-gebruikersinterface wordt soms geopend via een HTTPS-verbinding wanneer er volgens jou geen gemachtigde gebruiker is die een HTTPS-verbinding met de FRITZ!Box heeft. In dergelijke gevallen wordt het bericht "HTTPS remote access from IP address xxx.xxx.xxx.xxx" weergegeven in het gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box. In sommige gevallen bevat dit bericht het publieke IP-adres dat op dat moment door de internetprovider is toegewezen aan de FRITZ!Box.

1 FRITZ!App Ticker wil toegang verkrijgen tot de FRITZ!Box

In het gebeurtenislogboek registreert de FRITZ!Box alle pogingen om toegang te krijgen tot de gebruikersinterface via HTTPS. Dit geldt niet alleen voor computers die toegang krijgen tot de FRITZ!Box vanaf internet, maar ook voor HTTPS-verbindingen van de widget FRITZ!App Ticker wanneer deze de FRITZ!Box-oproeplijst opent.

Netwerkapparaten (bijvoorbeeld computers, smartphones, tablets) hebben geen toegang tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface vanaf internet, tenzij de gebruikersnaam en het wachtwoord bekend zijn.