FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Firewall voor FRITZ!VPN configureren

Met het programma FRITZ!VPN kun je een veilige VPN-verbinding (Virtual Private Network) via internet tot stand brengen met je FRITZ!Box en heb je toegang tot alle apparaten en diensten in het thuisnetwerk van je FRITZ!Box.

Als de computer met FRITZ!VPN wordt beveiligd door een firewall op de computer of upstream router, moet je hierin mogelijk de poorten openen en IP-protocollen inschakelen die noodzakelijk zijn voor FRITZ!VPN, voordat je een VPN-verbinding tot stand kunt brengen.

1 Firewall configureren

In alle FRITZ!Boxen zijn de noodzakelijke instellingen voor FRITZ!VPN standaard ingeschakeld en hoeven niet handmatig worden geconfigureerd. Controleer of de extra firewalls van computer of een upstream router ook zijn geconfigureerd voor FRITZ!VPN:

• Configureer de firewall zodanig, dat inkomende en uitgaande verbindingen zijn toegestaan voor de UDP-poorten 53 (DNS), 500 (ISAKMP) en 4500 (NAT-Traversal) en dat verbindingen zijn toegestaan voor het IP-protocol ESP ("Encapsulated Security Payload"; IP-Protokollnummer 50).

Opmerking:Het inschakelen van het ESP-protocol wordt vaak "IPsec Passthrough" genoemd. Informatie over de configuratie vind je in het handboek, of verkrijg je rechtstreeks bij de fabrikant van de firewall of router.