FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service
This document is also available for the following products:

Een met de FRITZ!Box verbonden ISDN PBX configureren

Telefoons die zijn verbonden met je ISDN PBX, kunnen alle telefoonnummers gebruiken die zijn ingevoerd in de FRITZ!Box. Je kunt dit instellen door de PBX te verbinden met de FRITZ!Box en beide apparaten te configureren voor parallel gebruik.

Vereisten / Beperkingen

• Het ISDN-telefoonsysteem moet geschikt zijn voor gebruik op een point-to-multipoint ISDN-lijn.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Telefoonnummers configureren in de FRITZ!Box

Configureer eerst alle beschikbare telefoonnummers in de FRITZ!Box:

Internettelefoonnummers configureren

Vaste telefoonnummers configureren

Mobiel telefoonnummer configureren

2 PBX aansluiten op de FRITZ!Box

• Verbind de PBX met de poort "FON S0" op je FRITZ!Box.

3 PBX configureren in de FRITZ!Box

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Schakel de optie "ISDN PBX" in, klik op "Next" en volg de instructies. Volg de stappen van de wizard om je PBX te configureren.

4 Extensies van je PBX configureren

Als je geen telefoonnummers toewijst aan de extensies van je PBX, wordt voor uitgaande oproepen het hoofdtelefoonnummer gebruikt dat je in de FRITZ!Box hebt geconfigureerd. Daarnaast reageren alle extensies op alle inkomende oproepen. Wijs daarom de gewenste telefoonnummers toe aan de extensies:

• Definieer in de PBX op welke nummers de extensies moeten reageren wanneer je wordt gebeld en welk nummer moet worden gebruikt wanneer je zelf belt. Voer de nummers in de PBX in op de manier zoals aangegeven in de instellingen voor de ISDN PBX in de FRITZ!Box-gebruikersinterface (zie fig.). Als je een internettelefoonnummer toewijst aan een extensie en dat nummer is identiek aan een vast telefoonnummer, worden uitgaande oproepen van deze extensie tot stand gebracht via internet.

Opmerking:Het kan soms voorkomen dat een nummer te lang is om volledig te worden ingevoerd in het ISDN-apparaat. In dit geval voer je niet het hele nummer in, maar voer je zoveel mogelijk van de laatste cijfers in.

Fig.: Instellingen voor de ISDN PBX in de FRITZ!Box-gebruikersinterface