FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

MyFRITZ! Access configureren

Met MyFRITZ! Access kun je op elk gewenst moment met elke webbrowser via het internet toegang verkrijgen tot een browser-gebaseerde toepassing binnen het FRITZ!Box-thuisnetwerk, bijvoorbeeld tot een webserver of de grafische interface van een NAS-systeem. Hierbij blijft de firewall van de FRITZ!Box je thuisnetwerk beschermen tegen ongewenste gegevens uit het internet.

Voorwaarden / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres of een IPv6-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:Bij een internettoegang met DS-Lite-verbinding ("Dual Stack Lite") is de FRITZ!Box vanaf internet alleen via IPv6 bereikbaar. Wanneer DS-Lite actief is, dan wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven op de pagina "Overview" onder "Connections" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

• De toegang tot de serverdienst moet mogelijk zijn met een webbrowser (bijvoorbeeld Chrome, Firefox, Internet Explorer).

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 Voorbereidingen

MyFRITZ! account registreren en in de FRITZ!Box configureren

Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in.

Belangrijk:Als de optie niet beschikbaar is, dan heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Poort en internetprotocol bepalen

• Bepaal welk internetprotocol en welke poort door de serverdienst worden gebruikt om inkomende verbindingen te accepteren. De fabrikant kan je hierover informeren, bijvoorbeeld via het handboek.

Firewall van de computer configureren

Als de serverdienst op een computer met een eigen firewall (bijvoorbeeld Windows Firewall) is geïnstalleerd, dan moet ook deze worden geconfigureerd:

• Stel de configuratie van de firewall op de computer volgens de instructies van de fabrikant zo in, dat de serverdienst toegankelijk is vanuit het FRITZ!Box-thuisnetwerk en het internet.

2 MyFRITZ! Access configureren

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
  3. Klik op het tabblad "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  4. Klik op de knop (bewerken) naast de (computer) naam van het apparaat waarvoor de port forwardingregel moet worden geconfigureerd,
    • of, als er voor het apparaat nog geen port forwardingregels zijn geconfigureerd:
      1. Klik op "Add Device for Sharing".
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Device" de (computer) naam van het apparaat.

Opmerking:Als je het apparaat niet kunt selecteren, kun je "Enter the IP address manually" selecteren en het IP-adres handmatig invoeren. In de vervolgkeuzelijst worden alleen apparaten vermeld die hun IP-instellingen automatisch (DHCP) van de FRITZ!Box verkrijgen.

5. Klik op "New Sharing".
  6. Schakel de optie "MyFRITZ! Access" in.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Application" de dienstserver (HTTP-server, HTTPS-server, FTP-server), die je via MyFRITZ! toegankelijk wilt maken.
    • of, als je een andere serverdienst toegankelijk wilt maken:
      1. Selecteer de optie "Other application".
      2. Voer in het tekstveld "Name" een willekeurige naam in voor de toegang.
      3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Scheme" het internetprotocol waarover de toegang tot de serverdienst wordt verkregen.
        • Als je een port forwardingregel voor een ander internetprotocol wilt configureren, kies je de optie "Manual entry" en voer je het toegangsschema in (bijvoorbeeld "ftps://").
      4. Voer bij "Port to device" het poortnummer in waarover de serverdienst de inkomende verbindingen vanuit het internet accepteert.
  8. Indien noodzakelijk voor de serverdienst, voer je in het tekstveld "Directory (optional)" een map in (bijvoorbeeld "\\map1\map2\").
  9. Schakel de port forwardingregel in.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

De MyFRITZ!-toegang is nu geconfigureerd en je hebt toegang tot je serverdienst via een toegangslink in het apparatenoverzicht op myfritz.net.

Het MyFRITZ!-adres dat kan worden gebruikt voor directe toegang tot de serverdienst, wordt weergegeven bij de gedetailleerde informatie voor het betreffende netwerkapparaat onder "Internet > Permit Access > Port Sharing" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.