FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Diagnostische DSL-gegevens en supportgegevens genereren

Voor het verwerken van je supportaanvraag hebben we de diagnostische DSL-gegevens voor de fout nodig, samen met de supportgegevens en een schermopname van de door je FRITZ!Box uitgevoerde test van de DSL-lijn.

1 Meest recente DSL-versie gebruiken

De volgende stappen zijn alleen vereist als je de vorige DSL-versie hebt ingeschakeld in de FRITZ!Box:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "DSL Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Line Settings".
  4. Schakel de optie "Use previous DSL version" uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
    • De meest recente DSL-versie is ingeschakeld en de FRITZ!Box wordt opnieuw opgestart. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer twee minuten.

2 Diagnostische DSL-gegevens genereren

1. Typ het adres http://fritz.box/support.lua in een webbrowser.
  2. Klik op "Start DSL Diagnostics".
    • De FRITZ!Box schakelt de DSL-diagnosefunctie in.
  3. Wacht tot de fout zich voordoet, of reproduceer de fout en klik op "End DSL Diagnostics" om de diagnostische DSL-gegevens te genereren.
  4. Sla het bestand met de diagnostische DSL-gegevens op je computer op.
  5. Maak indien mogelijk een zipbestand met de diagnostische DSL-gegevens aan.

Opmerking:Met zipbestanden kun je bestanden comprimeren. Ga in Windows als volgt te werk om zipbestanden aan te maken: Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer vervolgens "Send to" en "Compressed (zipped) Folder" in het contextmenu.

3 Supportgegevens genereren

1. Roep http://fritz.box/support.lua op in een webbrowser,
  2. Klik op de knop "Generate Support Data".
  3. Selecteer de optie "Save" en sla de supportgegevens als TXT-bestand op je computer op. Wijzig niet de naam of indeling van het bestand.

Opmerking:De supportgegevens bevatten de FRITZ!Box-instellingen en het gebeurtenislogboek. De informatie in de supportgegevens wordt alleen gebruikt voor het oplossen van dit probleem en wordt niet doorgegeven aan derden. De supportgegevens worden later verwijderd, uiterlijk wanneer de case is gesloten.

4. Maak indien mogelijk een zipbestand met de supportgegevens.

Opmerking:Met zipbestanden kun je bestanden comprimeren. Ga in Windows als volgt te werk om zipbestanden aan te maken: Klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer vervolgens "Send to" en "Compressed (zipped) Folder" in het contextmenu.

4 Schermopname maken van de test van de DSL-lijn

Voer de test van de DSL-lijn alleen uit als de FRITZ!Box helemaal geen DSL-verbinding kan maken:

Opmerking:Schermopnamen in Windows worden als volgt gemaakt: Druk op de toets "Print". Start het programma Paint (onder "Start" > (All) Programs > Accessories"). Klik op "Edit" in de menubalk en selecteer "Paste". De schermopname wordt ingevoegd in Paint. Klik op "File > Save" en sla de schermopname op als JPEG- of GIF-bestand.

1. Typ het adres http://fritz.box/support.lua in een webbrowser.
  2. Klik op de koppeling "DSL line test".
  3. Verwijder de DSL-kabel uit de FRITZ!Box.
  4. Klik op de knop "Calibrate" en vervolgens op "OK" om de kalibratie te starten.
  5. Verbind de DSL-kabel opnieuw met de FRITZ!Box wanneer de kalibratie is voltooid.
  6. Klik op de knop "Measure" en vervolgens op "OK" om de test van de DSL-lijn te starten.
  7. Wanneer de meting is voltooid, maak je een schermopname van de pagina "DSL line test".

Belangrijk:Als de lijntest aangeeft dat er een probleem is met de bekabeling in je woning, controleer je de bekabeling opnieuw en meld je ons of je problemen met de kabelverbinding kunt vinden op de aangegeven afstand.