FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Maximale kabellengte

De FRITZ!Box wordt geleverd met diverse kabels voor de verbinding tussen je FRITZ!Box en bijvoorbeeld de DSL-lijn of een computer of netwerkhub. Als een van de kabels te kort is, kun je die verlengen.

Opmerking:De FRITZ!Box is verkrijgbaar in diverse productvarianten, die elk met andere onderdelen worden geleverd. Zie de informatie op de FRITZ!Box-verpakking voor de precieze inhoud van het pakket.

1 DSL-/telefoonkabel (Y-kabel)

Belangrijk:Bij een DSL-/telefoonkabel kun je alleen de korte uiteinden (die naar de DSL- en telefoonlijn lopen) verlengen. Er kan zich signaalinterferentie voordoen als het gewone deel van de DSL-/telefoonkabel wordt verlengd.

De volgende maximale lengten zijn mogelijk:

• Maximaal 10 m tussen de FRITZ!Box en een ISDN-NT.

Opmerking:Als de ISDN-NT te ver is, vraag je een monteur om een S0-bus te installeren waarop je de ISDN-NT kunt aansluiten.

• Maximaal 100 m tussen de FRITZ!Box en een analoge vaste telefoonlijn.
  • Maximaal 20 m tussen de FRITZ!Box en de DSL-lijn. Op veel DSL-lijnen zijn ook grotere lengten mogelijk.

Opmerking:Als je je eigen DSL-kabel maakt, raden we je aan CAT 5 UTP-netwerkkabels te gebruiken.

2 DSL-kabel

Het hele kabeldeel tussen "telephone jack - DSL splitter (not always present) - FRITZ!Box" kan doorgaans 20 m lang zijn, of vaak zelfs nog langer. Dit hangt af van de afstand tussen de centrale van je DSL-provider en je DSL-lijn.

Opmerking:Als je je eigen DSL-kabel maakt, raden we je aan CAT 5 UTP-netwerkkabels te gebruiken.

3 Netwerkkabel

De netwerkkabel tussen de FRITZ!Box en een computer of hub/switch kan maximaal 100 m lang zijn.

4 Kabels voor telefoonapparaten

De kabel tussen een telefoonapparaat en een analoge extensie (bijvoorbeeld "FON 1") op de FRITZ!Box kan doorgaans 100 m lang zijn. Dit hangt af van het gebruikte telefoonapparaat.

De kabel tussen een telefoonapparaat en de poort "FON S0" op de FRITZ!Box kan doorgaans 10 m lang zijn.

Opmerking:Je kunt ook een monteur vragen een S0-bus te installeren en deze te verbinden met de poort "FON S0". De ISDN-poort "FON S0" op de FRITZ!Box moet zijn afgesloten met twee weerstanden van 100 ohm op de poort "FON S0".

5 Kabels voor USB-apparaten

De kabel van een USB-apparaat (bijvoorbeeld een printer, apparaat voor massaopslag) dat is verbonden met de USB-poort op de FRITZ!Box, moet niet langer zijn dan 5 m.