FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Overzicht van FRITZ!Box-modellen die de repeaterfunctie ondersteunen

Je kunt het draadloze bereik (WiFi) van je FRITZ!Box vergroten als je extra FRITZ!Boxes configureert als repeaters. De repeaterfunctie moet worden ondersteund op alle betreffende FRITZ!Boxes.

Dit overzicht toont welke FRITZ!Box-modellen de repeaterfunctie ondersteunen. De volledige naam van je FRITZ!Box-model vind je op de pagina "Overview" van de gebruikersinterface. De exacte naam van het model staat ook op de sticker op de onderkant van het apparaat.

Als je FRITZ!Box de repeaterfunctie niet ondersteunt, kun je een FRITZ!WLAN Repeater gebruiken om het draadloze bereik te vergroten.

Opmerking:De huidige FRITZ!Box-modellen bieden geen ondersteuning voor de verouderde WDS-methode (Wireless Distribution System). Sinds de release van FRITZ!OS 5.50 in 2012 wordt WDS op de oudere modellen niet meer ondersteund, omdat de handelsvereniging Wi-Fi Alliance meer dan 10 jaar geleden heeft besloten de ontwikkeling van WDS te staken. De WDS-specificaties zijn daarom niet meer aangepast aan de huidige standaarden voor draadloze beveiliging en snelheid.

FRITZ!Box-model Repeaterfunctie Opmerking
7570 niet beschikbaar
7490 vanaf FRITZ!OS 5.50
7430 vanaf FRITZ!OS 6.26 De repeaterfunctie is beschikbaar in de fabrieksinstellingen.
7390 vanaf FRITZ!OS 5.50
7369 vanaf FRITZ!OS 6.10 De repeaterfunctie is beschikbaar in de fabrieksinstellingen.
7360 vanaf FRITZ!OS 5.50
7340 vanaf FRITZ!OS 5.50
7330 vanaf FRITZ!OS 5.50
7272 vanaf FRITZ!OS 5.50
7270 vanaf FRITZ!OS 5.50
7170 niet beschikbaar
7140 niet beschikbaar
7113 niet beschikbaar
7050 niet beschikbaar
6840 LTE vanaf FRITZ!OS 5.50
6820 LTE niet beschikbaar
6810 LTE vanaf FRITZ!OS 6.00 Kan alleen worden gebruikt als toegangspunt. Kan niet worden gebruikt als repeater voor een andere FRITZ!Box.
6490-kabel vanaf FRITZ!OS 6.10 Kan alleen worden gebruikt als toegangspunt. Kan niet worden gebruikt als repeater voor een andere FRITZ!Box.
5490 vanaf FRITZ!OS 6.51 Kan alleen worden gebruikt als toegangspunt. Kan niet worden gebruikt als repeater voor een andere FRITZ!Box.
4020 vanaf FRITZ!OS 6.25 De repeaterfunctie is beschikbaar in de fabrieksinstellingen.
3490 vanaf FRITZ!OS 6.20 De repeaterfunctie is beschikbaar in de fabrieksinstellingen.
3390 vanaf FRITZ!OS 5.50
3370 vanaf FRITZ!OS 5.50
3272 vanaf FRITZ!OS 5.50
3270 vanaf FRITZ!OS 5.50
FRITZ!Box Fon WLAN niet beschikbaar