FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Kan FRITZ!OS niet bijwerken: Foutmelding na selecteren van updatebestand

De FRITZ!OS-update voor de FRITZ!Box kan niet worden geïnstalleerd.

Een of meer van de volgende foutmeldingen worden weergegeven wanneer je het updatebestand selecteert in de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

• "FRITZ!OS Update failed. An unspecified error occurred during the update."
  • "Attention! The specified file does not contain a FRITZ!OS released for this device by AVM."
  • "After FRITZ!OS was loaded an incorrect checksum was detected (file system)."

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Internetprovider verhindert update

Sommige internetproviders verhinderen het handmatig installeren van de FRITZ!OS-update voor je FRITZ!Box. In dit geval kun je tijdelijk of permanent geen update installeren met de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Neem voor informatie hierover rechtstreeks contact op met je provider en vraag wanneer het weer mogelijk is handmatige updates uit te voeren of wanneer de internetprovider de update automatisch installeert.

2 Updateprocedure herhalen

FRITZ!OS-bestand opnieuw downloaden

Het FRITZ!OS-bestand is mogelijk niet geschikt voor je FRITZ!Box of het bestand is niet volledig gedownload. Download het bestand opnieuw:

1. Roep ftp://ftp.avm.de/fritz.box op in je webbrowser.
  2. Navigeer naar de map voor je FRITZ!Box-model, vervolgens naar de submap "firmware" en ten slotte naar de map "english".

Opmerking:De volledige naam van je FRITZ!Box-model kun je vinden in de FRITZ!Box-gebruikersinterface op de pagina "Overview" en op de onderkant van het apparaat.

3. Download de meest recente versie van FRITZ!OS (bestandsextensie ".image") voor je FRITZ!Box naar de computer.

Internetverbinding verbreken en alle actieve programma's sluiten

LET OP!Schakel firewalls alleen uit tijdens het bijwerken van FRITZ!OS en schakel ze weer in voordat je verbinding maakt met internet. Deze software beveiligt je computer tegen aanvallen vanaf internet en voorkomt dat andere bedreigingen (bijvoorbeeld computervirussen) worden uitgevoerd.

1. Verwijder de kabel tussen je FRITZ!Box en je DSL-lijn of het apparaat dat verbinding maakt met internet.
  2. Sluit alle actieve programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd, zoals virusscanners, firewalls, enzovoort.

FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Backup" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

Firmware handmatig bijwerken

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Update" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "FRITZ!OS File".
  4. Klik op "Save Settings".

Opmerking:Sla je FRITZ!Box-instellingen weer op onder "System > Backup" direct nadat de installatie is voltooid. Op die manier kun je altijd gemakkelijk een werkende configuratie herstellen.

5. Klik op de knop "Browse..." of "Choose File".
  6. Selecteer het updatebestand dat je hebt gedownload (imagebestand) en klik op de knop "Open".
  7. Klik op de knop "Start Update".

Zolang het lampje "Info" knippert, is de overdracht van de update naar de FRITZ!Box nog niet voltooid.

LET OP!Verbreek niet de verbinding tussen de FRITZ!Box en de computer tijdens het updateproces en schakel de stroom niet uit. Als je dit toch doet en zo het updateproces onderbreekt, kan dit leiden tot schade aan je FRITZ!Box! Als 10 minuten na het begin van de update het lampje "Info" echter nog altijd blijft knipperen, moet je de FRITZ!Box 5 seconden uitzetten (door de stekker uit het stopcontact te halen).

Internetverbinding maken

• Sluit je FRITZ!Box weer aan op je DSL-lijn of met het apparaat dat verbinding maakt met internet.