FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service
This document is also available for the following products:

Interferentie op draadloze verbindingen bij aansluiting van een USB 3.0-apparaat

Er is interferentie op draadloze verbindingen met de FRITZ!Box wanneer hierop een USB 3.0-apparaat wordt aangesloten. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van het bereik en de doorvoercapaciteit van draadloze verbindingen (WiFi) tussen de draadloze apparaten (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, tablet) en je FRITZ!Box.

1 USB 3.0-appaaat veroorzaakt storingen op de draadloze frequentieband

Als er onvoldoende afscherming is, kunnen sommige USB 3.0-apparten, in het bijzonder harddrives, interferentie veroorzaken op de draadloze en Bluetooth-verbindingen van apparaten in de onmiddellijke omgeving van het USB 3.0-apparaat of de USB 3.0-kabel. Doorgaans komt een dergelijke interferentie zelden voor. Eventuele interferentie treedt gewoonlijk alleen op tijdens gegevenstransmissie en bij slecht geïsoleerde USB 3.0-kabels die dan als antenne werken en de straling van het USB 3.0-apparaat versterken.

Straling van dergelijke USB 3.0-apparaten kan leiden tot een aanzienlijk vermindering van het bereik en de doorvoercapaciteit van draadloze apparaten die zijn verbonden met de frequentieband 2,4 GHz van de FRITZ!Box. Draadloze verbindingen op de frequentieband 5 GHz hebben hier geen last van.

Dit is niet alleen het geval bij de FRITZ!Box, maar bij vrijwel alle draadloze apparaten.

Opmerking:Meer informatie over dit onderwerp vind je in deze White Paper van Intel op de startpagina van het USB Implementers Forum.

Tijdelijke oplossing

Er zijn verschillende manieren voor het verminderen van de straling die je FRITZ!Box beïnvloedt. Begin met de stap die je het gemakkelijkst kunt implementeren:

• Vergroot de afstand tussen het USB 3.0-apparaat en de FRITZ!Box. Indien nodig kun je een USB 3.0-verlengsnoer gebruiken om het USB 3.0-apparaat te verbinden met de FRITZ!Box in plaats van ze rechtstreeks met elkaar te verbinden.
  • Zoek een andere plaats voor het USB 3.0-apparaat en de kabel. Je kunt proberen het USB 3.0-apparaat te verbinden met een andere USB-aansluiting op de FRITZ!Box.
  • Gebruik een andere USB 3.0-kabel met een betere afscherming.