FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service
This document is also available for the following products:

Interferentie op draadloze of DECT-verbindingen bij aangesloten USB 3.0-apparaat

Een USB 3.0-apparaat dat aan de FRITZ!Box is aangesloten veroorzaakt interferentie bij draadloze (WiFi) of DECT-verbindingen. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van het bereik van de draadloze of DECT-verbindingen.

1 USB 3.0-apparaat veroorzaakt interferentie op de draadloze verbinding

USB 3.0-apparaten met onvoldoende afscherming kunnen interfereren met de draadloze verbindingen van apparaten die dicht in de buurt zijn van het USB 3.0-apparaat of het USB 3.0-kabel hiervan. Doorgaans komt een dergelijke interferentie zelden voor en treedt meestal alleen op bij actieve gegevensoverdracht via USB en slecht geïsoleerde USB 3.0-kabels die dan als antenne werken en de straling van het USB 3.0-apparaat versterken.

Straling van dergelijke USB 3.0-apparaten kan bij DECT-verbindingen leiden tot vermindering van het bereik en de spraakkwaliteit. Bij draadloze verbindingen worden het bereik en de doorvoercapaciteit verminderd van draadloze apparaten die zijn verbonden met de 2,4 GHz-band. Draadloze verbindingen op de 5 GHz-frequentieband worden echter niet beïnvloed.

Dit effect geldt niet alleen voor de FRITZ!Box, maar in principe voor alle draadloze of DECT-apparaten.

Opmerking:Meer informatie over dit onderwerp vind je in deze White Paper van Intel op de startpagina van het USB Implementers Forum.

Workaround

Er zijn verschillende manieren voor het verminderen van de straling die je FRITZ!Box beïnvloedt. Begin met de stap die je het gemakkelijkst kunt uitvoeren:

• Vergroot de afstand tussen het USB 3.0-apparaat en de FRITZ!Box. Als je het USB 3.0-apparaat eventueel niet rechtstreeks met de FRITZ!Box kunt verbinden, kun je hiervoor ook een USB 3.0-verlengsnoer gebruiken.
  • Zoek een andere plaats voor het USB 3.0-apparaat en de kabel. Sluit hierbij het USB 3.0-apparaat eventueel aan een andere USB-poort van de FRITZ!Box aan.
  • Gebruik een andere USB 3.0-kabel met een betere afscherming.