FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Publiek IPv4-subnet instellen in de FRITZ!Box

De FRITZ!Box kan ook worden gebruikt op een DSL-lijn met meerdere vaste ("static") publieke IPv4-adressen. Op die manier kun je je serverservices of internetapplicaties aanbieden op verschillende publieke IP-adressen.

Vereisten / Beperkingen

• De internetprovider moet je een publiek IPv4-subnet leveren voor je internetverbinding.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Publiek IPv4-subnet instellen in de FRITZ!Box

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Home Network Overview" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Ga naar de sectie "Public IPv4 subnet" en voer in de velden "Prefix" en "Network mask" het publieke IPv4-subnet in dat je hebt verkregen van je internetprovider.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Netwerkapparaat configureren

Configureer alle netwerkapparaten die toegankelijk moeten zijn op een IP-adres van het publieke IPv4-subnet van de FRITZ!Box. Ga als volgt te werk:

Opmerking:Netwerkapparaten waaraan een publiek IP-adres is toegewezen, verkrijgen geen IP-instellingen meer van de FRITZ!Box. Ze hebben dus geen toegang tot andere apparaten in het FRITZ!Box-thuisnetwerk noch tot de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

• Pas de IP-instellingen voor het netwerkapparaat aan (bijvoorbeeld de netwerkadapter van de computer die is verbonden met de FRITZ!Box) volgens de instructies van de internetprovider:
    • IP address: een IP-adres van het publieke IPv4-netwerk

Belangrijk:Je kunt geen IP-adres selecteren dat al door een ander apparaat in het FRITZ!Box-thuisnetwerk wordt gebruikt.

• Subnet mask: het subnetmasker dat overeenkomt met het publieke IP-adres
    • Standard gateway: een van de standaardgateways van de internetprovider (indien nodig)
    • Preferred and alternative DNS server: de DNS-server van je internetprovider

3 Port sharing instellen in de FRITZ!Box

Configureer port sharing in de FRITZ!Box voor de IP-adressen van het publieke IPv4-subnet, zodat je serverservices en internetapplicaties kunnen worden bereikt op internet:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  4. Klik op "New Port Sharing" of "New Port Forwarding".
  5. Selecteer "Other applications" in de vervolgkeuzelijst "Port sharing enabled for" of "Port forwarding enabled for".
  6. Voer in het veld "Name" een naam naar keuze in voor de port sharing-regel.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Protocol" het IP-protocol (TCP, UDP, ESP of GRE) dat is vereist voor de serverservice of internetapplicatie.
  8. Voer het/de nummer(s) in van de poort(en) die je wilt gebruiken voor port sharing:
    • Als je port sharing wilt inschakelen voor één poort:
      • Voer in de velden "From port" en "to Port" het nummer in van de poort die door de serverservice of internetapplicatie wordt gebruikt om verbindingen te accepteren.
    • Als je port sharing wilt inschakelen voor een bereik van poorten:
      1. Voer in het veld "From port" het nummer in van de eerste poort die door de serverservice of internetapplicatie wordt gebruikt om verbindingen te accepteren, en voer in het veld "to port" de laatste poort in.
      2. Voer in het veld "to Port" het nummer in van de eerste poort die door de serverservice of internetapplicatie wordt gebruikt om verbindingen te accepteren.
  9. Selecteer "Enter the IP address manually" in de vervolgkeuzelijst "to computer".
  10. Voer in het veld "to IP address" het publieke IP-adres in dat je hebt toegewezen aan het netwerkapparaat.
  11. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.