FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service
This document is also available for the following products:

Oproepen naar een nummer van een analoge vaste lijn worden gesignaleerd met vertraging

Er is een vertraging voordat oproepen naar een nummer van je analoge vaste lijn worden gesignaleerd. Bellers horen enkele keren een beltoon voordat je telefoon overgaat of het lampje "Fixed Line" op de FRITZ!Box gaat branden om de oproep te signaleren.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Lengte van de vertraging bepalen

• Controleer hoe lang het duurt totdat het lampje "Fixed Line" op de FRITZ!Box gaat branden vanaf het moment dat de beller de eerste beltoon hoort.
    • Als dit niet meer dan vier seconden duurt, dan is de vertraging normaal vanwege technische redenen en is er geen fout.

2 Ondersteuning voor sms en mms uitschakelen in de telefoon

De telefoon reageert sneller op oproepen wanneer ondersteuning voor sms en mms is uitgeschakeld:

• Schakel ondersteuning voor sms en mms uit in de telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box. Informatie over de configuratie van het apparaat vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Je provider vragen om CLIP te activeren

De FRITZ!Box signaleert inkomende oproepen met minder vertraging als de provider CLIP activeert voor je lijn. De volgende stap is alleen vereist als je de beller-id niet ziet op de display van je telefoon wanneer je wordt gebeld:

• Vraag je telefonieprovider om de service "Calling line identification presentation (CLIP)" te activeren voor je vaste lijn.

LET OP!Er zijn mogelijk kosten verbonden aan de activering. Informeer van te voren bij je telefonieprovider over de kosten!

4 Testen of een ander apparaat interferentie met de FRITZ!Box veroorzaakt

Interferentie van een apparaat dat op de FRITZ!Box of de stroomtoevoer is aangesloten, kan mogelijk de FRITZ!Box bereiken. Voer daarom de volgende test uit:

1. Verwijder alle apparaten en kabels uit de LAN-poorten en de USB-poort op de FRITZ!Box. Als er geen apparaten zijn aangesloten, verbind je een computer met een LAN-poort op de FRITZ!Box.
  2. Controleer of het probleem is verholpen.
    • Als het probleem niet meer optreedt, dan bracht een van de op de FRITZ!Box aangesloten apparaten interferentie over op de FRITZ!Box of wordt de interferentie nu opgevangen door de computer. Doorgaans kan de oorzaak van de interferentie worden weggenomen met een van de volgende methoden:
      • Gebruik een stekkerdoos om de FRITZ!Box en alle andere verbonden apparaten aan te sluiten op hetzelfde stopcontact.
      • Test verschillende elektrische stopcontacten en stekkerdozen.
      • Gebruik UTP-netwerkkabels om apparaten aan te sluiten op de LAN-poorten op de FRITZ!Box. In tegenstelling tot STP-netwerkkabels (bijvoorbeeld de meegeleverde netwerkkabel) hebben UTP-netwerkkabels geen aarddraad en kunnen ze geen interferentie overbrengen naar de FRITZ!Box. UTP-netwerkkabels zijn verkrijgbaar bij gespecialiseerde leveranciers.

Belangrijk:Als het probleem zich voordoet met een FRITZ!Powerline-adapter, gebruik je de met de FRITZ!Powerline-adapter meegeleverde UTP-netwerkkabel.

• Als interferentie naar de FRITZ!Box wordt overgebracht door een apparaat dat is verbonden met de USB-poort, sluit je het USB-apparaat aan op een USB-poort op je computer in plaats van het te verbinden met de FRITZ!Box.

Als er nog steeds vertraging optreedt voordat inkomende oproepen worden gesignaleerd, wordt het probleem niet veroorzaakt door de FRITZ!Box. Het wordt veroorzaakt door een ander onderdeel (zoals telefoon, kabel, stroomtoevoer).