FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

IP-telefoon of software voor internettelefonie gebruiken met FRITZ!Box

Een IP-telefoon kan een telefoonapparaat (hardphone) zijn, of een combinatie van een adapter en een gewone telefoon, of een softwareoplossing voor je computer. Er zijn twee verschillende manieren om een IP-telefoon of software voor internettelefonie te gebruiken in combinatie met je FRITZ!Box:

• Je kunt de IP-telefoon of de software voor internettelefonie rechtstreeks als telefoonapparaat registreren bij de FRITZ!Box. Als de FRITZ!Box is verbonden met een vaste lijn, kun je de FRITZ!Box niet alleen gebruiken om te bellen via internet, maar ook via de vaste lijn. Daarnaast kun je intern bellen met andere telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box.
  • De IP-telefoon of de software voor internettelefonie maakt zelf de verbinding met de provider van internettelefonie en gebruikt hiervoor alleen de internetverbinding van de FRITZ!Box. Met deze telefoon kun je dan alleen maar bellen via internet.

1 IP-telefoon of software voor internettelefonie registreren bij FRITZ!Box

• Registreer de IP-telefoon of de software voor internettelefonie als telefoonapparaat bij de FRITZ!Box.

Belangrijk:Als je Skype gebruikt als software voor internettelefonie, kun je verbinding maken met je computer en een headset gebruiken voor het telefoongesprek. Je kunt Skype echter niet gebruiken met een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box. De FRITZ!Box gebruikt het gangbare SIP-protocol voor internettelefonie, maar Skype heeft een eigen protocol.

2 IP-telefoon of software voor internettelefonie brengt zelf de verbinding tot stand

1. Als je in de FRITZ!Box port forwarding wilt gebruiken voor de IP-telefoon of de software voor internettelefonie, kun je dit doen in de FRITZ!Box-gebruikersinterface onder "Internet > Permit Access > Port Sharing (Port Forwarding)". De fabrikant van de telefoon of de software of je provider van internettelefonie kan je informatie geven of port forwarding nodig is en zo ja op welke poorten forwarding moet worden toegepast.

Belangrijk:Port forwarding met poort 5060 is alleen mogelijk als er geen internetnummers zijn ingevoerd in de FRITZ!Box. Anders wordt de poort gereserveerd voor internettelefonie met de FRITZ!Box.

2. Als je provider van internettelefonie een STUN-server heeft, geef je de naam ervan op in de verbindingsinstellingen voor de IP-telefoon of de software.
  3. Neem contact op met de fabrikant als je niet kunt bellen of worden gebeld nadat je de configuratie hebt voltooid. Mogelijk zijn nog andere instellingen nodig. De telefoon of de software maakt zelf de verbinding met de provider van internettelefonie en gebruikt hiervoor alleen de internetverbinding van de FRITZ!Box; dus je hoeft geen instellingen te configureren in de FRITZ!Box en kan dit ook niet doen. FRITZ!Box kan dit probleem dus niet oplossen.