FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Draadloos netwerk schakelt zichzelf in en/of uit

Het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box schakelt zichzelf in en/of uit.

Oorzaak

• Het draadloze netwerk wordt in- en uitgeschakeld door het draadloze LAN-schema.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Schema voor draadloos netwerk uitschakelen

Met de schemafunctie kun je het draadloze netwerk (WiFi) van de FRITZ!Box automatisch in- en uitschakelen op bepaalde tijden. Je kunt daarmee bijvoorbeeld een nachtstand voor het draadloze netwerk instellen. De instellingen voor het draadloze LAN-schema worden toegepast ongeacht of het draadloze netwerk handmatig is in- of uitgeschakeld.

Als je niet wilt dat het schema het draadloze netwerk in- en uitschakelt, dan kun je de schemafunctie uitschakelen:

Opmerking:Los van het schema kun je het draadloze netwerk op elk gewenst moment in- of uitschakelen door kort te drukken op de knop "WLAN" of door op het toetsenblok de code #96*1* of #96*0* in te voeren op een telefoon die is verbonden met de FRITZ!Box. Als je een FRITZ!Fon hebt, kun je "Home network > WLAN" selecteren op de telefoon om het draadloze netwerk in- en uit te schakelen.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Schedule" in het menu "Wireless" ("WLAN").
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" uit.