FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Regelmatige onderbrekingen van de draadloze verbinding

De draadloze verbinding (WiFi) tussen een notebook, smartphone of ander draadloos netwerkapparaat en de FRITZ!Box wordt regelmatig onderbroken.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

1 Event Log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Controleer of de gebeurtenissen die worden weergegeven, ook hebben plaatsgevonden voordat de fout optrad of dat er alleen gebeurtenissen worden weergegeven die na het moment van de storing zijn opgetreden.
  4. Als er ook gebeurtenissen worden weergegeven die hebben plaatsgevonden voordat de fout optrad, ga je verder met de volgende maatregel.

2 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

3 Meest recente software van het draadloze netwerkapparaat installeren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als de draadloze verbinding van slechts één draadloos netwerkapparaat regelmatig wordt onderbroken, terwijl andere draadloze netwerkapparaten op dezelfde locatie een stabiele draadloze verbinding tot stand kunnen brengen met de FRITZ!Box:

1. Installeer de meest recente driver voor de draadloze netwerkadapter van de computer of het meest recente besturingssysteem zoals bijvoorbeeld Android, iOS voor het draadloze netwerkapparaat.

Opmerking:Informatie over het bijwerken krijg je van de fabrikant; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.
    De nieuwste drivers voor de FRITZ!WLAN Sticks vind je op onze downloadpagina.

Als de draadloze verbinding nog steeds wordt onderbroken, zijn er helaas geen andere instellingen in de FRITZ!Box die van invloed zijn op de kwaliteit van de draadloze verbinding. Het probleem is dan te wijten aan het draadloze netwerkapparaat. De fabrikant van het draadloze netwerkapparaat kan je mogelijk informatie geven hoe je het probleem kunt oplossen.

4 USB 3.0-apparaten loskoppelen

1. Koppel bij wijze van test alle USB 3.0-apparaten los van de FRITZ!Box.
  2. Als het probleem nu niet meer optreedt, veroorzaakt een USB-apparaat interferentie op de draadloze verbinding. Verhelp de interferentie die wordt veroorzaakt door het USB-apparaat.

5 Maximale zendvermogen configureren

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Als de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" is ingeschakeld, ga je verder met de volgende maatregel.
    • Als de optie "Adjust radio channel settings" is ingeschakeld:
      1. Klik op "Additional Settings".
      2. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Maximum transmitter power" de waarde "100%".
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

6 Autokanaal inschakelen of bijwerken

Met de functie "autokanaal" kan de FRITZ!Box de draadloze omgeving controleren en automatisch de optimale instellingen voor het draadloze kanaal kiezen. Omdat de draadloze omgeving voortdurend verandert, voert de FRITZ!Box elke 6 uur een nieuwe controle uit, als er op dat moment geen draadloos apparaat actief is. Je kunt het autokanaal ook altijd handmatig bijwerken:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Channel".
  3. Schakel de optie "Set radio channel settings automatically (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Opmerking:Als het autokanaal wordt ingeschakeld en bijgewerkt, worden alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box tijdelijk verbroken en automatisch opnieuw tot stand gebracht.

5. Klik op de knop "Refresh Autochannel".

7 FRITZ!Box optimaal plaatsen

1. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk in een centraal gelegen ruimte.
  2. Plaats de FRITZ!Box niet direct in de hoek van een kamer.
  3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
  4. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo hoog mogelijk in een ruimte, bijvoorbeeld op een kast.
  5. Plaats de FRITZ!Box zodanig dat er zich zo min mogelijk obstakels bevinden tussen de FRITZ!Box en de andere draadloze netwerkapparaten. Vooral objecten van metaal of waterhoudende objecten zoals bijvoorbeeld radiatoren, een koelkast en zelfs kamerplanten verminderen duidelijk de kwaliteit van het draadloze signaal.
  6. Plaats de FRITZ!Box niet in de buurt van andere zenders zoals bijvoorbeeld magnetrons, draadloze speakers of bluetoothapparaten.

8 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

Als er andere draadloze netwerken met dezelfde naam in de buurt zijn, kan het voorkomen dat draadloze netwerkapparaten proberen om automatisch verbinding te maken met het verkeerde draadloze netwerk. Geef je FRITZ!Box een unieke naam om dit te voorkomen:

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in de invoervelden "Name of the wireless radio network (SSID)" een unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband, zonder speciale tekens. Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in. Omdat niet elk draadloos netwerkapparaat speciale tekens ondersteunt, raden wij aan om alleen letters en cijfers (alfanumerieke tekens, dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) te gebruiken.

Opmerking:Wij raden aan om identieke namen te gebruiken voor het draadloze netwerk van beide frequentiebanden, zodat de FRITZ!Box afzonderlijke draadloze apparaten automatisch naar de meest geschikte frequentieband kan sturen (band steering).

4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Wanneer je de nieuwe naam van het draadloze netwerk opslaat, worden alle draadloze verbindingen met de FRITZ!Box verbroken. Je moet de draadloze verbindingen met de FRITZ!Box dan opnieuw configureren.

Nu zijn de FRITZ!Box en draadloze netwerkapparaten optimaal geconfigureerd en de draadloze netwerkapparaten kunnen met de best mogelijke stabiliteit een verbinding tot stand brengen met de FRITZ!Box.

Opmerking:Als de verbinding met deze maatregelen niet voldoende wordt verbeterd, kun je een FRITZ!WLAN Repeater gebruiken om het bereik van het draadloze netwerk uit te breiden en de stabiliteit van je draadloze netwerk te verbeteren.

Verwante problemen: