FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Draadloze verbinding wordt tot stand gebracht met slechts 195 Mbit/s in plaats van 450 Mbit/s

Wanneer je draadloos apparaat (bijvoorbeeld een notebook, smartphone, gameconsole) draadloze verbindingen (WiFi) met de FRITZ!Box tot stand brengt volgens de draadloze standaard 802.11n, is de datasnelheid maximaal 195 Mbit/s.

Oorzaak

• Datasnelheden van 450 Mbit/s kunnen alleen worden bereikt in kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Sommige draadloze apparaten ondersteunen geen kanaalbreedte van 40 MHz, of ondersteunen deze alleen in de frequentieband 5 GHz.

Belangrijk: Sommige instellingen die hier zijn beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Draadloos apparaat configureren voor 40 MHz-kanalen

Voer de volgende stap uit als de draadloze netwerkadapter van de computer of het draadloze apparaat draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz ondersteunt:

Opmerking:Informatie over het configureren vind je in het handboek, of contacteer de fabrikant van het apparaat.

• Configureer de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat zodat deze draadloze kanalen met een bandbreedte van 40 MHz kan gebruiken.

Voorbeeld:
    Veel draadloze netwerkadapters van Intel kunnen worden geconfigureerd voor kanalen met een bandbreedte van 40 MHz. Dit doe je door in Windows Apparaatbeheer de eigenschappen van de draadloze netwerkadapter te openen en bij "802.11n Channel Width for band 2.4" de waarde "Auto" te selecteren:

2 Draadloze verbinding tot stand brengen met de frequentieband 5 GHz

In de frequentieband 5 GHz worden doorgaans kanaalbandbreedten van 40 MHz ondersteund. Schakel daarom over naar de frequentieband 5 GHz als je momenteel de frequentieband 2,4 GHz gebruikt om de draadloze verbinding tot stand te brengen en als de draadloze netwerkadapter of het draadloze apparaat de frequentieband 5 GHz ondersteunt:

Opmerking:Niet alle draadloze apparaten ondersteunen de frequentieband 5 GHz.
FRITZ!WLAN Stick AC 430, FRITZ!WLAN Stick AC 860 en FRITZ!WLAN Stick N (v2) ondersteunen de frequentieband 5 GHz.

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Schakel in de sectie "5-GHz frequency band" de optie "Wireless radio network enabled" in.
  4. Voer in het veld "Name of the wireless radio network (SSID)" een andere naam in, zodat je voortaan het draadloze netwerk met 5 GHz kunt onderscheiden van het draadloze netwerk met 2,4 GHz.

Belangrijk:Niet alle draadloze apparaten ondersteunen alle speciale tekens. Gebruik daarom alleen Latijnse standaardletters (dus niet ä, ë, ö, ü, é, í,ß, enz.) en cijfers in de naam van het draadloze netwerk.

5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  6. Breng een draadloze verbinding tot stand met het draadloze netwerk van de FRITZ!Box via de naam (SSID) die je hebt toegewezen aan de frequentieband 5 GHz.

3 Event log van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Kies "Wireless" in de vervolgkeuzelijst.
  4. Controleer of het bericht "Wireless LAN transmission quality increased by reduced channel bandwidth [...]" wordt weergegeven.