FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Geen toegang tot internet met een externe modem

De FRITZ!Box kan geen verbinding maken met internet via een externe modem (bijvoorbeeld een DSL-, glasvezel- of kabelmodem).

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Externe modem opnieuw opstarten

• Start de externe modem opnieuw op door deze kort uit te schakelen (door de stekker uit het stopcontact te halen).

Opmerking:Het kan enkele minuten duren voordat de modem opnieuw wordt opgestart. Je hebt geen toegang tot internet tijdens het opnieuw opstarten.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Schakel de FRITZ!Box uit door de stekker uit het stopcontact te halen.
  2. Schakel de repeater na 5 seconden weer in.

Opmerking:De instellingen van de FRITZ!Box worden niet verwijderd bij het opnieuw opstarten. Het opnieuw opstarten duurt ongeveer 2 minuten. Gedurende die tijd heb je geen toegang tot de gebruikersinterface.

3 Gebeurtenislogboek van de FRITZ!Box controleren

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Event Log" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Internet Connection".
  4. Controleer of er foutmeldingen worden weergegeven.
    • Als je de FRITZ!Box met een kabelmodem gebruikt en het bericht "Internet connection failed: Reason for error: 2 (DHCPv4 no answer on DISCOVER)" wordt weergegeven:
      • Neem contact op met je kabelprovider voor een oplossing.
    • Als je de FRITZ!Box met een DSL-modem gebruikt en het bericht "PPPoE error: Timeout [...]" wordt weergegeven:
      • De VLAN-procedure (Virtual Local Area Network) wordt gebruikt op de DSL-lijn. De FRITZ!Box kan geen internetverbinding maken via een externe modem bij gebruik van dit type DSL-lijn. Als de FRITZ!Box een rechtstreekse verbinding met een DSL-lijn ondersteunt, configureer je de FRITZ!Box voor gebruik als DSL-router zonder de externe modem.

Opmerking:VLAN wordt bijvoorbeeld gebruikt door diverse DSL-lijnen in combinatie met IPTV of internettelefonieservices. Je internetprovider kan je informatie geven over je internetverbinding.

4 Internet Explorer configureren

De volgende stap is alleen vereist als je Microsoft Internet Explorer gebruikt en de foutmelding "Web page unavailable while offline" wordt weergegeven:

1. Open Internet Explorer.
  2. Open het menu "Tools".
  3. Als de optie "Work Offline" wordt weergegeven in het menu en de optie is aangevinkt, klik je erop om het vinkje te verwijderen.
  4. Klik op de menuoptie "Internet Options" en vervolgens op "Connections".
  5. Schakel de optie "Never dial a connection" in.
  6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

5 Externe modem controleren

Mogelijk is er een probleem met de externe modem. Controleer daarom of je een internetverbinding kunt maken als je de modem rechtstreeks op een computer aansluit:

1. Gebruik een netwerkkabel om de externe modem aan te sluiten op een computer.
  2. Stel op de computer een configuratie in met een internetverbinding die de modem gebruikt.

Opmerking:De fabrikant van het besturingssysteem kan je informatie geven over de procedure.

3. Controleer of je een internetverbinding kunt maken.
    • Als je geen verbinding kunt maken met internet:
      • Neem contact op met je internetprovider of de winkel waar je je modem hebt gekocht.
    • Als je wel verbinding kunt maken met internet:
      • Ga verder met de volgende sectie.

6 FRITZ!Box configureren voor internettoegang via een externe modem

Als je wilt uitsluiten dat een onjuiste configuratie van de FRITZ!Box de oorzaak is, stel je de configuratie voor internettoegang opnieuw in:

Als je een ADSL- of VDSL-modem gebruikt:

Als je een glasvezelmodem gebruikt:

Als je een kabelmodem gebruikt: