FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Toegang tot gedeelde bestanden en printers via VPN-verbinding

Computers kunnen andere computers alleen automatisch detecteren en hun namen weergeven als ze deel uitmaken van het FRITZ!Box-thuisnetwerk. Als je toegang tot gedeelde bibliotheken, bestanden en printers in het externe netwerk wilt via een VPN-verbinding, gebruik je het IP-adres van de betreffende computer.

Opmerking:Als een USB-opslagapparaat is verbonden met de externe FRITZ!Box, kun je hiertoe ook toegang krijgen via een VPN-verbinding.

1 Voorbereidingen

• Bepaal het IP-adres van de computer in het externe FRITZ!Box-netwerk die de gedeelde bestanden en printers bevat waartoe je toegang wilt.

Opmerking:Wanneer de DHCP-server van de externe FRITZ!Box is ingeschakeld, vind je het IP-adres van de computer onder "Home Network > Network > Devices and Users" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

2 Toegang tot gedeelde bestanden en printers in een extern netwerk

Windows 10

1. Voer in het zoekveld in de Windows-taakbalk twee backslashes in, gevolgd door het IP-adres van de computer die de gedeelde bestanden en printers bevat waartoe je toegang wilt.

Voorbeeld:
    \\192.168.10.20

• Een venster met alle gedeelde bestanden en printers op de computer wordt geopend.
  2. Als je een map wilt instellen als netwerkstation, klik je met de rechtermuisknop op de map en selecteer je "Map network drive..." in het contextmenu.

Opmerking:Als de optie "Map Network Drive..." niet wordt weergegeven, klik je in het navigatiegebied links op "This PC" en vervolgens op "Computer" en "Map network drive..." in de menubalk. Ga naar het veld "Folder" en voer het pad in naar de map die je wilt toewijzen als netwerkstation.

Windows 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "Q".
    • De zoekbalk wordt geopend.
  2. Voer in het zoekveld twee backslashes in, gevolgd door het IP-adres van de externe computer die de gedeelde bestanden en printers bevat waartoe je toegang wilt.

Voorbeeld:
    \\192.168.10.20

• Een venster met alle gedeelde bestanden en printers op de computer wordt geopend.
  3. Als je een map wilt instellen als netwerkstation, klik je met de rechtermuisknop op de map en selecteer je "Map network drive..." in het contextmenu.

Opmerking:Als de optie "Map Network Drive..." niet wordt weergegeven, klik je eerst in het navigatiegebied links en vervolgens op "Computer" en "Map network drive..." in de menubalk. Ga naar het veld "Folder" en voer het pad in naar de map die je wilt toewijzen als netwerkstation.

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start".
  2. Voer in het veld "Search programs and files" of "Start search" twee backslashes in, gevolgd door het IP-adres van de externe computer die de gedeelde bestanden en printers bevat waartoe je toegang wilt.

Voorbeeld:
    \\192.168.10.20

• Een venster met alle gedeelde bestanden en printers op de computer wordt geopend.
  3. Als je een map wilt instellen als netwerkstation, klik je met de rechtermuisknop op de map en selecteer je "Map network drive..." in het contextmenu.

Belangrijk:Als de optie "Map network drive..." niet wordt weergegeven, start je Windows Verkenner en selecteer je het menu "Tools". Ga naar het veld "Folder" en voer het pad in naar de map die je wilt verbinden als netwerkstation.

Apple OS X

1. Open Finder.
  2. Ga naar het menu "Go" en selecteer "Connect to Server...".
  3. Voer in het veld "Server Address" het IP-adres in van de computer die de gedeelde bestanden en printers bevat waartoe je toegang wilt. Op een computer met Windows voeg je smb:// toe voor het IP-adres.

Voorbeeld:
    Voor toegang tot gedeelde bestanden en printers op een computer met Apple OS X, voer je dit in: 192.168.10.20
    Voor toegang tot gedeelde bestanden en printers op een Windows-computer voer je dit in: smb://192.168.10.20

4. Klik op "Connect".
    • Een venster met alle gedeelde bestanden en printers op de computer wordt geopend.
  5. Alleen als je een map definitief wilt opslaan in Finder:
    1. Selecteer de map, ga in Finder naar het menu "file" en selecteer "Make alias".
    2. Sleep de alias die je hebt gemaakt, naar het gebied "places" in Finder.

Linux en andere besturingssystemen

• Gebruik het SMB-protocol (Server Message Block) om toegang te krijgen tot het IP-adres van de externe computer.

Opmerking:De fabrikant van het besturingssysteem kan je informatie geven over toegang tot gedeelde bestanden en printers via SMB.