FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Instellingen van de FRITZ!Box opslaan en herstellen

De instellingen die je in de FRITZ!Box hebt geconfigureerd kun je opslaan in een back-upbestand. Met dit back-upbestand kun je alle of geselecteerde instellingen (bijvoorbeeld telefoonboeken, toegangsdaten voor internet, en instellingen voor het draadloos netwerk) later weer herstellen. Welke instellingen hersteld kunnen worden is afhankelijk van het FRITZ!Box-model en de geïnstalleerde FRITZ!OS-versie:

• Je kunt alle instellingen herstellen in iedere FRITZ!Box van hetzelfde model en dezelfde editie, zolang dezelfde of een nieuwere FRITZ!OS-versie is geïnstalleerd.
  • Geselecteerde instellingen kun je onafhankelijk van het FRITZ!Box-model en de FRITZ!OS-versie herstellen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Back-up van de instellingen maken

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Save".
  4. Voer een wachtwoord in.
  5. Klik op "Save" en bevestig dat de procedure ook mag worden uitgevoerd bij de FRITZ!Box als je hiernaar wordt gevraagd.
  6. Sla het bestand "FRITZ.Box[...].export" op in de computer.

2 Instellingen herstellen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "System" op "Backup".
  3. Klik op het tabblad "Restore".
  4. Voer het wachtwoord in dat je hebt opgegeven toen je het bestand opsloeg.
  5. Klik op "Browse" en selecteer het bestand "FRITZ.Box[...].export" met de instellingen die je wilt herstellen.
  6. Wanneer je alleen bepaalde instellingen wilt herstellen, schakel dan de optie "Select manually the settings to be restored" in.
  7. Klik op de knop "Restore" en bevestig dat de procedure ook mag worden uitgevoerd bij de FRITZ!Box als je hiernaar wordt gevraagd.
    • Schakel de instellingen in die je wilt herstellen en klik op "Apply".

De instellingen worden nu hersteld. Vervolgens moet je mogelijk alle draadloze telefoons, DECT-repeaters en smart home apparaten, bijvoorbeeld FRITZ!DECT 200 of radiatorthermostaten, opnieuw aanmelden bij de FRITZ!Box.

Opmerking:Alle instellingen voor je draadloze telefoons blijven gehandhaafd als je de telefoons aanmeldt via het menu van de telefoons en niet met de wizard voor telefoontoestellen.

Controleer tot slot de afzonderlijke IP-configuraties van de apparaten in het thuisnetwerk, instellingen voor MyFRITZ!, port forwarding-regels, VPN-verbindingen en wijzig deze wanneer nodig.