FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Naam van het draadloze netwerk (SSID) van de FRITZ!Box wijzigen

In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box een vooraf ingestelde naam voor het draadloze netwerk (SSID).

Als je een unieke naam wilt gebruiken voor je draadloze netwerk, kun je deze naam gemakkelijk wijzigen. Wij raden aan om identieke namen te gebruiken voor het draadloze netwerk van beide frequentiebanden, zodat de FRITZ!Box afzonderlijke draadloze apparaten automatisch naar de meest geschikte frequentieband kan sturen (band steering).

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Overnemen van de instellingen van de Mesh uitschakelen

Als je de FRITZ!Box gebruikt als Mesh Repeater, moet je eerst het overnemen van de instellingen van de Mesh uitschakelen:

2 Naam van het draadloze netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik op "Wireless" ("WLAN") in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Wireless" ("WLAN") op "Radio Network".
  3. Voer in de invoervelden "Name of the wireless radio network (SSID)" dezelfde unieke naam in voor de 2,4- en de 5GHz-frequentieband. Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu wordt het pop-upvenster "Wireless LAN Access" geopend met de gewijzigde instellingen voor draadloze toegangsgegevens van de FRITZ!Box. Print of noteer de nieuwe draadloze gegevens en configureer de draadloze verbinding met de FRITZ!Box opnieuw.