FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

FRITZ!Box detecteert geen dongle voor mobiel breedband

De FRITZ!Box detecteert geen dongle voor mobiel breedband. De dongle wordt niet weergegeven in de gebruikersinterface onder "Home Network > USB Devices > Overview of Devices" wanneer je deze verbindt met de FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Meest recente FRITZ!OS installeren

2 Samsung LTE-dongle GT-B3740 wordt niet ondersteund

De dongle voor mobiel breedband GT-B3740 van Samsung kan niet worden gebruikt met de USB-poort van de FRITZ!Box, omdat Samsung deze LTE-dongle heeft ontwikkeld voor gebruik met fabrikantspecifieke interfaces. Dit is geen fout van de FRITZ!Box, maar is te wijten aan technische redenen, specifiek voor de Samsung-dongle.

Opmerking:Sommige providers van mobiel breedband bieden de LTE-dongle GT-B3740 aan onder eigen naam. De FRITZ!Box detecteert de LTE-dongle GT-B3740 als USB-opslagapparaat.

3 Controleren of de dongle voor mobiel breedband goed werkt

• Voor testen verbind je de dongle voor mobiel breedband met de USB-poort van je computer.
    • Als de computer de dongle voor mobiel breedband niet detecteert, is de dongle voor mobiel breedband defect. In dit geval neem je contact op met de fabrikant.

4 Dongle voor mobiel breedband rechtstreeks verbinden met de FRITZ!Box

De volgende stap is alleen vereist als de dongle voor mobiel breedband met de FRITZ!Box is verbonden via een USB-hub:

• Voor testen sluit je de dongle voor mobiel breedband rechtstreeks aan op de FRITZ!Box (d.w.z. zonder USB-hub).
    • Als de dongle voor mobiel breedband nu wel wordt gedetecteerd, dan is de USB-hub defect of biedt deze geen ondersteuning voor de dongle voor mobiel breedband die je hebt verbonden.