FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Specifieke applicatie heeft geen internettoegang

Een specifieke internetapplicatie (zoals Amazon Fire TV, browsergames, Netflix, antivirussoftware) heeft geen toegang tot internet, maar je kunt wel webpagina's openen op dezelfde computer wanneer de fout optreedt.

De applicatie geeft mogelijk een van de volgende foutmeldingen weer:

• Server antwoordt niet
  • Server niet gevonden.
  • Verbinding met server mislukt
  • Online-update mislukt
  • Netwerkfout bij het downloaden van updates

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

1 Filters voor webpagina's aanpassen

Websites kunnen doorgaans niet worden geopend via hun IP-adres wanneer het filter voor webpagina's is ingeschakeld in ouderlijk toezicht op de FRITZ!Box. Dit betekent dat je bijvoorbeeld niet meer het IP-adres 212.42.244.80 kunt invoeren in plaats van www.avm.de om de AVM-website op te roepen.

Je kunt dan bijvoorbeeld niet meer het IP-adres 212.42.244.80 invoeren in plaats van www.avm.de om de AVM-website op te roepen.

Dit betekent dat een applicatie die directe IP-toegang gebruikt, geen internettoegang heeft totdat je toegang toestaat voor de IP-adressen die door de FRITZ!Box worden geblokkeerd:

Voorbereiding

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Filters" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Lists".
  4. Klik op de koppeling "Edit" naast de lijst "Permitted IP addresses".
  5. Klik op de koppeling "Delete all non-allowed IP addresses from the list".
  6. Bevestig de vraag "Do you really want to delete all non-allowed IP addresses from the list?" met "OK".
  7. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.

Probleem reproduceren

• Als je het probleem wilt reproduceren, open je de betreffende internetapplicatie en probeer je daarmee toegang te krijgen tot internet.

Voorbeeld:
    Start de computer opnieuw op wanneer de virusscanner automatisch naar updates zoekt wanneer Windows start.

Toegang tot geblokkeerde IP-adressen toestaan

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Filters" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Lists".
  4. Klik op de koppeling "Edit" naast de lijst "Permitted IP addresses".
  5. Sta toegang toe voor IP-adressen waartoe de internetapplicatie rechtstreeks toegang heeft.
  6. Klik op "OK" om de lijst op te slaan.

2 Filters voor webpagina's uitschakelen

Als ouderlijk toezicht op de FRITZ!Box onjuist is geconfigureerd, hebben bepaalde applicaties mogelijk geen toegang tot internet. Schakel het filter voor webpagina's in de FRITZ!Box uit om dit te testen:

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Filters" in het menu "Internet".
  3. Ga naar de vervolgkeuzelijst en selecteer het toegangsprofiel "Unrestricted" voor het betreffende netwerkapparaat of de betreffende Windows-gebruiker.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Als de applicatie nu wel toegang heeft tot internet, dan werd de toegang geblokkeerd door het filter voor webpagina's in het ouderlijk toezicht op de FRITZ!Box. Je kunt kiezen om internettoegang voor het betreffende apparaat niet te beperken, of je kunt het filter voor webpagina's aanpassen in het ouderlijk toezicht op de FRITZ!Box.