FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Kan draadloze telefoon niet registreren

De registratie van een draadloze telefoon is mislukt. De volgende foutmelding wordt weergegeven in de FRITZ!Box-gebruikersinterface:

• "Registration with the DECT base station failed. The reason for the error is displayed on the cordless (DECT) telephone."

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 Maximale aantal is bereikt

Je kunt maximaal zes draadloze telefoons registreren bij de FRITZ!Box. Als er al zes telefoons zijn geregistreerd, kun je geen andere telefoons meer registreren.

Opmerking:Telefoons die je niet meer gebruikt, kun je verwijderen onder "DECT > Cordless Telephones" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

2 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Backup" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".

3 Toetsvergrendeling uitschakelen

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Buttons and LEDs" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Keylock".
  4. Schakel de toetsvergrendeling uit.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Controleren of de telefoon DECT-GAP ondersteunt

De telefoon moet het DECT-GAP-profiel ondersteunen. DECT-GAP is een gebruikelijke standaard voor draadloze telefoons en draadloze gegevenstransmissie. Deze standaard wordt bijvoorbeeld ondersteund door alle FRITZ!Fon-modellen.

• Raadpleeg de handleiding van de telefoon of vraag de fabrikant om te controleren of de telefoon het DECT-GAP-profiel ondersteunt.
    • Als de telefoon DECT-GAP niet ondersteunt, kunnen we niet garanderen dat deze werkt met de FRITZ!Box.

5 "DECT Eco" uitschakelen

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Schakel de optie "DECT Eco" uit in de sectie "Radio Field Strength".
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Schakel de optie "Dect Eco" pas weer in als je klaar bent met de registratie van de telefoon bij de FRITZ!Box.

6 Pincode instellen

Mogelijk gebruik je een onjuiste pincode voor de registratie van de telefoon bij de FRITZ!Box. Stel daarom een nieuwe pincode in voor het FRITZ!Box-basisstation:

1. Klik op "DECT" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Base Station" in het menu "DECT".
  3. Voer in de sectie "Registration" een pincode van vier cijfers in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

7 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Box installeren

8 FRITZ!Box opnieuw instellen en wizard gebruiken voor registratie van de telefoon

Het is mogelijk dat bepaalde FRITZ!Box-instellingen de registratie van de telefoon verhinderen. Je moet dan de fabrieksinstellingen op de FRITZ!Box herstellen en vervolgens de wizard voor telefoonapparaten gebruiken om de telefoon te registreren bij de FRITZ!Box:

FRITZ!Box-instellingen opslaan

FRITZ!Box-telefoonboeken opslaan

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephone Book" in het menu "Telephony".
  3. Selecteer een telefoonboek, klik op de knop "Save" en sla het telefoonboek op als XML-bestand op je computer.
  4. Herhaal deze stappen voor het opslaan van alle telefoonboeken die zijn opgeslagen in de FRITZ!Box.

Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Box laden

Wizard voor telefoonapparaten gebruiken voor registratie van de telefoon

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Telephony Devices" in het menu "Telephony".
  3. Klik op de knop "Configure New Device".
  4. Schakel de optie "Telephone (with or without answering machine)" in en klik op "Next".
  5. Schakel de optie "DECT (cordless telephone)" in en klik op "Next".
  6. Start de registratieprocedure op de telefoon, klik op "Connect" en volg de instructies.
  7. Als je wordt gevraagd om de pincode van het basisstation, voer je 0000 in op je telefoon. Dit is de fabrieksinstelling van de FRITZ!Box.

Opmerking:Het is niet nodig op de knop "DECT" op de FRITZ!Box te drukken wanneer je de wizard voor telefoonapparaten gebruikt om de telefoon te registreren.

• Als het je is gelukt de telefoon te registreren bij de FRITZ!Box:
      • Importeer de telefoonboeken die je eerder hebt opgeslagen en configureer de FRITZ!Box opnieuw.

Belangrijk:Je moet niet de instellingen herstellen die zijn opgeslagen in het bestand "fritzbox[...].export", want dan kan de registratie van andere draadloze telefoons opnieuw mislukken.

9 Andere telefoon testen

Test of je een andere draadloze telefoon kunt registreren bij de FRITZ!Box. Gebruik een telefoon die de DECT-GAP-standaard ondersteunt:

1. Herstel de FRITZ!Box-instellingen.
  2. Gebruik de wizard voor telefoonapparaten om de andere draadloze telefoon te registreren bij de FRITZ!Box.
    • Als het je lukt de andere draadloze telefoon te registreren bij de FRITZ!Box, dan is de eerste telefoon verkeerd geconfigureerd of defect.