FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Telefoon die met FRITZ!Box is verbonden, reageert niet en/of PBX geeft een storing aan

Een telefoon die met de FRITZ!Box is verbonden, reageert niet en/of een PBX geeft een storing aan:

• Wanneer je de handset opneemt van een telefoon die is verbonden met een analoge extensie of de poort "FON S0" op de FRITZ!Box, hoor je geen geluid (bijvoorbeeld een kiestoon of bezettoon). De telefoon reageert niet (is "dead").
  • De display van een ISDN PBX die is verbonden met de poort "FON S0" geeft aan dat er een storing is.

Opmerking:De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS voor je FRITZ!Box.

Voer de stappen uit zoals hier aangegeven. Controleer na elke poging of het probleem is verholpen.

1 FRITZ!Box aansluiten op stopcontact

• Sluit de FRITZ!Box aan op een elektrisch stopcontact. Controleer of er stroom staat op het stopcontact en dat andere elektrische apparaten werken wanneer je ze aansluit op het stopcontact.

2 Meest recente FRITZ!OS voor FRITZ!Box installeren

3 Andere analoge telefoon testen

1. Ontkoppel de telefoon van de FRITZ!Box.
  2. Sluit een andere telefoon aan op dezelfde poort van de FRITZ!Box.
  3. Controleer of je op deze telefoon wel een geluid hoort.
    • Als je een geluid hoort, dan is de eerste telefoon defect of de kabel van de telefoon is beschadigd of onjuist aangesloten:
      • Probeer een andere kabel of neem contact op met de fabrikant van de telefoon.
    • Als je nu ook geen geluid hoort:
      • Controleer of de stekker van je telefoon juist is aangesloten. De twee binnenste pinnen sturen het analoge signaal door van de RJ11-aansluitingen "FON 1" en "FON 2".

4 ISDN-apparaten configureren

ISDN-telefoons en andere ISDN-apparaten correct aansluiten

• Verbind ISDN-apparaten altijd met de poort "FON S0" van je FRITZ!Box.
  • Gebruik geen ISDN-kabels van meer dan 10 m.
  • Sluit niet meer dan een ISDN-apparaat aan dat van stroom wordt voorzien door de FRITZ!Box. Je kunt in totaal acht ISDN-apparaten aansluiten op de FRITZ!Box.
  • Gebruik alleen ISDN-apparaten die geschikt zijn voor gebruik op een point-to-multipoint lijn.

Opmerking:Point-to-multipoint lijnen zijn gebruikelijk in de privésector en in kleine kantoren, terwijl point-to-point ISDN-verbindingen worden gebruikt in professionele omgevingen.

ISDN-telefoons en andere ISDN-apparaten afzonderlijk aansluiten

De volgende stappen zijn alleen vereist als twee of meer apparaten zijn aangesloten op de poort "FON S0":

1. Verwijder de ISDN-hub en alle ISDN-apparaten met hun kabels van de FRITZ!Box.
  2. Test elk ISDN-apparaat afzonderlijk en sluit het rechtstreeks aan op de poort "FON S0" (zonder ISDN-hub).
    • Als alle ISDN-apparaten afzonderlijk werken:
      • Test een andere ISDN-hub,
    • of:
      1. Sluit alle ISDN-apparaten een voor een aan en test elk apparaat om uit te vinden welk apparaat het probleem veroorzaakt.
      2. Wanneer je dat hebt uitgevonden, gebruik je een andere kabel om het ISDN-apparaat te verbinden met de FRITZ!Box.

Andere ISDN-telefoon testen

De volgende stappen zijn alleen vereist als slechts één apparaat is aangesloten op de poort "FON S0":

1. Sluit een andere ISDN-telefoon (bijvoorbeeld van buren, vrienden) aan op de poort "FON S0" van de FRITZ!Box.
  2. Controleer of de telefoon een geluid maakt (bijvoorbeeld een beltoon of bezettoon) wanneer je de handset opneemt.
    • Als je een geluid hoort, dan is de eerste telefoon defect.

5 FRITZ!Box opnieuw opstarten

1. Klik op "System" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Backup" in het menu "System".
  3. Klik op de tab "Restart".
  4. Klik op de knop "Restart".