FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Foutmelding "Could not establish the connection to the device [...]"

Je kunt de software FRITZ!Box USB Remote Connection niet gebruiken om USB-apparaten te verbinden met een computer, maar de software geeft wel de FRITZ!Box en de daarmee verbonden USB-apparaten weer. De volgende foutmelding wordt weergegeven:

• "Could not establish the connection to the device. If the connection still cannot be established, check the firewall settings to make sure that the FRITZ!Box USB remote connection is registered and enabled as an exception."

Belangrijk: Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben steeds betrekking op het meest recente FRITZ!OS.

1 USB Remote Connection instellen in FRITZ!Box

1. Klik op "Home Network" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "USB Devices" in het menu "Home Network".
  3. Klik op de tab "USB Remote Connection".
  4. Schakel de externe USB-verbinding in.
  5. Geef het type apparaten op waarvoor je USB Remote Connection wilt inschakelen (bijvoorbeeld "USB storage media").
  6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Firewall configureren voor FRITZ!Box USB Remote Connection

• Configureer een uitzondering voor de software FRITZ!Box USB Remote Connection in de firewall op de computer met FRITZ!Box USB Remote Connection,
    • of:
  • Stel de configuratie van de firewall zo in dat inkomende en uitgaande TCP- en UDP-verbindingen worden toegestaan van poort 2066 op de FRITZ!Box naar elke doelpoort op de computer.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

3 Software FRITZ!Box USB Remote Connection verwijderen

Windows 10 / 8

1. Druk op de toetscombinatie "Windows key" + "X" en selecteer "Control Panel" in het contextmenu.
  2. Klik op "Programs" en vervolgens op "Programs and Features".
  3. Dubbelklik op "FRITZ!Box USB Remote Connection".
    • Het venster "AVM FRITZ!Box USB remote connection Maintenance" wordt geopend.
  4. Selecteer de optie "Remove the application from this computer" in het venster "AVM FRITZ!Box USB remote connection Maintenance" en klik op "OK".

Windows 7

1. Klik in Windows op "Start" en vervolgens op "Control Panel".
  2. Ga naar het menu "Control Panel", open de vervolgkeuzelijst "View by:" (in de rechterbovenhoek) en selecteer "Category".
  3. Klik op "Uninstall a program".
  4. Dubbelklik op "FRITZ!Box USB Remote Connection".
    • Het venster "AVM FRITZ!Box USB remote connection Maintenance" wordt geopend.
  5. Selecteer de optie "Remove the application from this computer" in het venster "AVM FRITZ!Box USB remote connection Maintenance" en klik op "OK".