FRITZ!Box 7490 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7490 Service

Statische port sharing configureren

Je kunt statische port sharing configureren om andere internetgebruikers toegang te geven tot bepaalde serverservices in je FRITZ!Box-thuisnetwerk, zoals HTTP-servers en externe onderhoudsservers of onlinegames en internetapplicaties.

Opmerking:Als de serverservice toegankelijk is via een webbrowser, kun je gebruikmaken van MyFRITZ! Access om altijd veilig en gemakkelijk toegang te hebben tot de serverservice via internet.

Vereisten / Beperkingen

• De FRITZ!Box moet een publiek IPv4-adres van de internetprovider verkrijgen.

Belangrijk:De FRITZ!Box is niet toegankelijk vanaf internet via IPv4 wanneer een DS-Lite-verbinding ("Dual-Stack Lite") wordt gebruikt. Wanneer DS-Lite actief is, wordt de status "IPv4 over DS Lite" weergegeven onder "Connections" op de pagina "Overview" van de FRITZ!Box-gebruikersinterface.

Belangrijk:Sommige instellingen die hier worden beschreven, worden alleen weergegeven als de geavanceerde weergave is ingeschakeld in de gebruikersinterface. De configuratieprocedure en de opmerkingen over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS

1 Voorbereiding

Poorten en IP-protocollen bepalen

• Raadpleeg de handleiding of vraag de fabrikant om te bepalen welke poorten en/of IP-protocollen door de internetapplicatie of serverservice worden gebruikt om inkomende verbindingen te accepteren.

Firewall van de computer configureren

Als de serverservice of internetapplicatie is geïnstalleerd op een computer met een eigen firewall (bijvoorbeeld Windows-firewall), moet je ook de firewall configureren:

• Stel de configuratie van de firewall op de computer zo in dat de serverservice of internetapplicatie toegankelijk is vanaf het FRITZ!Box-thuisnetwerk.

Opmerking:Informatie over de configuratie van de firewall vind je in de bijbehorende handleiding. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant.

2 Port sharing instellen in de FRITZ!Box

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Permit Access" in het menu "Internet".
  3. Klik op de tab "Port Sharing" of "Port Forwarding".
  4. Klik op "New Port Sharing" of "New Port Forwarding".
  5. Selecteer "Other applications" in de vervolgkeuzelijst "Port sharing enabled for" of "Port forwarding enabled for".
  6. Voer in het veld "Name" een naam naar keuze in voor de port sharing-regel.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Protocol" het IP-protocol (TCP, UDP, ESP of GRE) dat is vereist voor de serverservice of internetapplicatie.

Opmerking:De IP-protocollen ESP en GRE zijn alleen vereist voor VPN-serverservices.

8. Voer het/de nummer(s) in van de poort(en) die je wilt gebruiken voor port sharing:
    • Als je port sharing wilt inschakelen voor één poort:
      • Voer in de velden "From port" en "to Port" het nummer in van de poort die door de serverservice of internetapplicatie wordt gebruikt om verbindingen te accepteren.
    • Als je port sharing wilt inschakelen voor een bereik van poorten:
      1. Voer in het veld "From port" het nummer in van de eerste poort die door de serverservice of internetapplicatie wordt gebruikt om verbindingen te accepteren, en voer in het veld "to port" de laatste poort in.
      2. Voer in het veld "to Port" het nummer in van de eerste poort die door de serverservice of internetapplicatie wordt gebruikt om verbindingen te accepteren.
  9. Selecteer het netwerkapparaat (bijvoorbeeld een computer) met de serverservice of het netwerkapparaat waarvoor je port sharing wilt instellen:
    • Als het IP-adres van het netwerkapparaat dynamisch wordt toegewezen door de DHCP-server van de FRITZ!Box:
      • Selecteer de (computer)naam van het netwerkapparaat in de vervolgkeuzelijst "to computer".
    • Als het netwerkapparaat een statisch IP-adres heeft:
      1. Selecteer "Enter the IP address manually" in de vervolgkeuzelijst "to computer".
      2. Voer het IP-adres in van het netwerkapparaat.
  10. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

3 De FRITZ!Box instellen voor toegang via internet

De volgende stappen zijn alleen vereist als je wilt dat de serverservice (bijvoorbeeld HTTP, FTP, VPN, externe onderhoudsserver of NAS-server) altijd onder één adres toegankelijk is via internet:

MyFRITZ!-account instellen en domeinnaam bepalen

Met MyFRITZ! heb je altijd toegang tot je FRITZ!Box via internet, zelfs als het publieke IP-adres regelmatig verandert, bijvoorbeeld na "automatic disconnection" door de internetprovider:

Opmerking:Als je al een andere dynamische DNS-service gebruikt, kun je ook deze service gebruiken in plaats van MyFRITZ!.

1. Configureer een MyFRITZ!-account in de FRITZ!Box.
  2. Bepaal de MyFRITZ!-domeinnaam van de FRITZ!Box.

Permanente internetverbinding handhaven

1. Klik op "Internet" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik op "Account Information" in het menu "Internet".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in.

Belangrijk:Als de optie niet beschikbaar is, dan heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met internet.