FRITZ!Box 7530 Service - Knowledge Base

FRITZ!Box 7530 Service

Analoge deurintercom in FRITZ!Box configureren

In de FRITZ!Box kun je een analoge deurintercom configureren en zo bijvoorbeeld ook onderweg met aanbellers spreken en de deur openen als je de deurbel doorschakelt naar een extern telefoonnummer. Als je deurintercom een camera heeft, kun je het camerabeeld van de deurintercom laten weergeven op een FRITZ!Fon.

Voorwaarden / Beperkingen

• De deurintercom moet over een a/b-interface beschikken die de multifrequentie-methode (DTMF) gebruikt. Andere 2-of 4-draads oplossingen worden niet ondersteund.
  • De camera voor de deurintercom neemt beelden op in de bestandsindeling JPG/JPEG, PNG of GIF. Andere bestandsindelingen, bijvoorbeeld MJPG/MJPEG, worden niet ondersteund.
  • De camera stelt de beelden beschikbaar via HTTPS, HTTP of FTP.
  • Voor beeldweergave moet een FRITZ!Fon met kleurendisplay (FRITZ!Fon MT-F, C4, of nieuwer) worden gebruikt.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Deurintercom aansluiten

1. Verbind de deurintercom met de analoge poort van de FRITZ!Box.

2 Deurintercom configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Als de analoge poort (bijvoorbeeld "FON 1") die je hebt verbonden met de deurintercom al beschikbaar is in de lijst, klik je bij het apparaat op de knop (verwijderen).
  4. Klik op de knop "Configure New Device".
  5. Schakel de optie "Door Intercom System" in en klik op "Next".
  6. Schakel de optie "Door intercom system with a/b interface" in en klik op "Next".
  7. Wanneer er een belknop wordt ingedrukt, belt de deurintercom het doelnummer. Voer in het veld "Telephone number of the doorbell" het telefoonnummer in, dat in de deurintercom is ingesteld voor de afzonderlijke deurbellen. Om extra invoervelden te openen, klik je op "Add Doorbell".
  8. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Route doorbells to" de telefoons of de telefoonnummers waarnaar het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd:

Belangrijk:Je kunt één of meer interne telefoonnummers selecteren of één extern telefoonnummer. Een combinatie van interne en externe telefoonnummers is niet mogelijk.

• Wanneer een specifieke telefoon moet overgaan, selecteer je de betreffende telefoon.
    • Wanneer alle aangesloten telefoons (paging-oproep) moeten overgaan, selecteer je "All telephones".
    • Wanneer een extern telefoonnummer (andere aansluiting, mobiele telefoon) moet overgaan, selecteer je "Telephone number" en voer je het doelnummer in.
    • Wanneer meerdere telefoons die zijn verbonden met de FRITZ!Box (oproepgroep) moeten overgaan:
      1. Selecteer de optie "Call group".
      2. Schakel maximaal vier telefoons in die je wilt opnemen in de oproepgroep.
      3. Klik op "OK".
  9. Klik op "OK" en vervolgens op "Next" om de instellingen op te slaan.

3 Deurintercom configureren

1. Klik op "Telephony" in de FRITZ!Box-gebruikersinterface.
  2. Klik in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op de knop (Bewerken) bij de deurintercom.
  4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Outgoing calls via" het uitgaande telefoonnummer dat moet worden gebruikt als het signaal van de deurbel moet worden doorgestuurd naar een mobiele telefoon of een externe aansluiting.
  5. Als je op een FRITZ!Fon de functietoets "Open" wilt gebruiken, voer je de tekencombinatie in voor de deuropener.
  6. Als de deurintercom is uitgerust met een camera, voer dan in het invoerveld "Live image" het volledige webadres met de afbeeldingsbestanden in. Deze URL moet eindigen met de bestandsindeling van het beeld (bijvoorbeeld image.jpg). De afbeelding wordt dan weergegeven op de FRITZ!Fon als de deurintercom belt.
  7. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.